levo-sam-ja-sa-34-godine,-a-desno-danas-kada-imam-51:-promenila-sam-jednu-stvar-i-izgledam-bolje-od-svake-devojke

31.05.2019. 10:34

Imam 51 godinu, ali izgledam bolje od svake dvadesetogodišnjakinje, kaže Laura.

Razlika je neverovatna, zar ne? Foto: Facebook

Laura Jekila iz Kalifornije je lični trener i fitnes guru koja ima armiju pratilaca zahvaljujući svom isklesanom telu. Laura kaže da jeste oduvek bila vitka, ali ne i fit, i da je o telu ozbiljno počela da vodi računa tek kada je zatrudnela sa ćerkom Džejden koja danas ima 16 godina.

U to vreme bila je u tridesetim godinama i po prvi put počela je da diže tegove. Kaže i da joj je samo to pomoglo da i danas, 15 godina kasnije, izgleda fenomenalno.

– Kad sam bila u dvadesetim i ranim tridesetim godinama, prirodno sam bila mršava. Međutim nakon što sam se porodila u 35. godini, počela sam da vežbam i pazim šta jedem. Tek tada sam shvatila koliko dobro zapravo mogu da izgledam i navukla sam se. Sada putem društvenih mreža ohrabrujem i inspirišem druge žene da i one uzmu stvari u svoje ruke. Međutim, mnogo je više poruka muškaraca koji uglavnom i ne shvataju da imam 51 godinu i misle da sam njihova vršnjakinja. Često me zapanjeno pitaju da li zaista imam 50 godina i ne veruju da nisam njihova vršnjakinja – kaže Laura.

A ona kaže da joj je cilj ipak samo da inspiriše žene.

– Svako može da izgleda ovako, samo počnite da negujete zdrave navike. Jedite pravu, a ne industrijsku hranu. Ne izgladnjujte se i fokusirajte se na vežbe sa opterećenjem, a ne na kardio – savetuje Laura.