Majka sekretar (direktor) zaposlila ćerku u Crvenom Krstu u Kuršumliji

Majka sekretar (direktor) zaposlila ćerku u Crvenom Krstu u Kuršumliji

U opštinskoj organizaciji Crvenog Krsta u Kuršumliji došlo je do zloupotrebe službenog položaja. Ćerka sekretara Crvenog Krsta, Radosave Mićović zaposlena je, odlukom upravnog odbora, bez konkursa u Crvenom Krstu Kuršumlija, kako bi mogla da koristi pravo na porodiljsko bolovanje.

Obzirom da je problem bio u novcu, jer ni opština ni Crveni Krst Srbije nije želeo da plaća radnika koji nije potreban, a još manje nekog ko je u rodbinskoj vezi, jer ionako ima više radnika nego što je potrebno, sekretar-majka, izdala je restoran Crvenog Krsta privatnom licu kako bi na taj način obezbedila sretstva kojima bi plaćala ćerku od sopstvenih sretstava.

Na taj način opštinska organizacija Crvenog Krsta u Kuršumliji je od jedne organizacije, koja bi trebalo da bude humanitarna, postala privatna firma, obzirom da je prethodni sekretar Milomir Nikolić zaposlio sina, a Milomir je nakon odlaska u penziju, postao član skupštine Crvenog Krsta u Kuršumliji i Upravnog Odbora iako kao još uvek aktuelni sekretar nije imao prava da bude deligiran u skupštini ove organizacije, kao ni mnogi članovi te skupštine.

Ovo je klasična zloupotreba službenog položaja i ovakvim zapošljavanjem bi trebalo da se bave nadležni organi kako ne bi dolazilo do brukanja jedne ovakve organizacije!


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...