U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

  KURŠUMLIJA- Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Đorđa Todorovića (2016. godište) iz Kuršumlije.

  Đorđe je dete iz druge uredne trudnoće, a nakon ispitivanja pri rođenju je utvrđeno da ima oštećenje mozga. Dijagnozu urođene malformacije žuljevitog tela i rascep penisa koji je neoznačen, zbog motornih funkcija koje su mu slabe.

  Đorđe ne sedi i ne hoda, a zbog hipotonije mišića jos uvek ne priča. Od samog rođenja leči se u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju i u Banji Koviljaci, ali Đorđu to nije dovoljno. Njegovi roditelji nisu u mogućnosti da obezbede novčana sredstva koja bi pomogla dalji tok lečenja u drugim centrima i ustanovama.

  Skorijim saznanjem da u Hrvatskoj postoji poliklinika koja uz pomoć neurorehabilitacije robotikom bi mogla da pomogne Đorđu da napravi prve korake. Takođe, Đorđu su neophodna sredstva za rad sa terapeutom, za hidroterapije kao i za defektologa i logopeda.

  Pomozimo Đorđu! Upišimo 650 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

  Naše malo Đorđu znači sve! Budimo humani!

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466616