Marija Stanković pobednica prvog nadmetanja u besedništvu

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- U znak sećanja na nedavno preminulu profesoku srpskog jezika i književnosti, Sonju Đurović, koja je radila u Gimnaziji, u Prokuplju je po prvi put održana „Retorijada“. Učestvovalo je 12 takmičara iz prokupačkih srednjih škola a pobednik ovog prvog nadmetanja u besedništvu je učenica Medicinske škole „Dr Aleksa Savić“ Marija Stanković. Drugoplasirana je Anastasija Radulović, dok je treće mesto pripalo Mariji Radović. Sve tri učesnice su nagrađene novčanom nagradom, ali je samo pobednica ponela diplomu sa imenom profesorke Đurović, koja je učila svoje đake pravilnom i lepom govorenju, ali i tome da budu dobri ljudi.

  Takmičari su kazivali svoje autorske i istorijske besede, a njihovo izlaganje ocenjivao je žiri, koji se sastojao od profesora srpskog jezika i književnosti Sonje Miljković, i advokata Božidara Filipovića i Olivera Injca.

  Pročitajte i…  Usvojen Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih devet meseci ove godine

  Prilikom ocenjivanja, žiri je posebno vodio računa o pravilnom akcentovanju, dinamici u glasu i ritmu u govoru, pravilnom stavu, gestikulaciji, originalnosti i kontaktu sa publikom.

  Ovo takmičenje je organizovala prokupačka Galerija Fil-art, pod pokroviteljstvom Grada Prokuplja.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474931


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...