Među najboljima u Srbiji

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović Selja” organizovala je svečanosti povodom obeležavanja 92 godine postojanja i rada. Prisustvovali su predstavnici Grada Prokuplja, načelnik Školske uprave u Nišu Dragan Gejo sa saradnicima, i mnoge druge zvanice.

  -Po rezultatima koje su učenici, zajedno sa svojim profesorima i saradnicima, ostvarili između dva rođendana, nalazimo se među najboljima u Srbiji. U školskoj 2019/ 2020. godini, u 17 odeljenja, nastavu pohađa 420 učenika, ne samo iz Toplice i Merošine, nego i drugih opština sa juga Srbije, rekao je direktor Poljoprivredne škole Nebojša Bjelić.

  Prema njegovim rečima, pored organizovanja “Pogačijade” i učešća đaka na takmičenjima poljoprivrednih škola u Somboru, Aleksincu, Smederevu i Kruševcu, jedna od novina koja je obeležila prošlu školsku godinu je donacija Fondacije “Ana i Vlade Divac” učenicima završnih razreda.

  Pročitajte i…  Albanci pucali na Vojsku Srbije

  -Na osnovu biznis planova, učenici su dobili atomizere, rotacione kosilice i tresače za voće. Vrednost ove opreme po jednom učeniku kretala se u iznosu do 200.000 dinara, izjavio je on i dodao da će se ova akcija nastaviti i u ovoj školskoj godini.

  Škola je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dobila devet kompjutera, a za opremanje informatičkog kabineta i elektronskih dnevnika utrošeno je 730.000 dinara.

  Velika pažnja bila je poklonjena radu na školskoj ekonomiji, koja se prostire na površini od blizu 15 hektara, a saradnja sa uglednim poljoprivrednim gazdinstvima i firmama, gde su učenici bili na proizvodnoj praksi je unapređena.

  Direktor Bjelić je podvukao da je dobro što su se mnogi učenici opredelili da nastave svoje školovanje na Visokoj poljoprivredno-prehrambenoj školi strukovnih studija u Prokuplju.

  Pročitajte i…  Bivši radnici Kopaonika danas dobijaju pare

  Kulturni program za učesnike proslave, priredili su učenici Škole.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473130


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...