U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić posetio je danas Kuršumliju i kazao da je ova opština jedna od 40 lokalnih samouprava koja je od ovog ministarstva dobila sredstva za realizaciju više projekata.

  -Pre svega želim da izrazim zadovoljsvo što smo danas u Kuršumliji. Iz fonda za lokal smo ove godine izdvojili 500 miliona dinara a jedna od opština kojoj su odobrena sredstva je i opština kuršumlija. Za Predškolsku ustanovu “Sunce” od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave opredeljeno je 11 miliona, opština je izdvojila četiri miliona. Važno je da se obavi rekonstrukcija jednog od najlepših objekata u Srbiji i rekao bih i u bivšoj Jugoslaviji. Možemo očekivati da se radovi završe do kraja godine na dobrobit dece i drago mi je da postoji potreba za proširenjem objekta što znači da demografska politika Vlade daje rezultate.

  ?

  Druga veoma važna investicija je rekonstrukcija bioskopa. Uspeli smo da se se izborimo da Kuršumlija bude jedna od 40 opština kojoj su odobrena sredstva jer mislim da su kulturni sadržaji nesto što treba podupreti. Čitava investicija vredi 40 miliona bez PDV-a. Sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske investicione banke i nadam se da će radovi početi početkom iduće godine. Uredićemo multifunkcionalnu salu sa 350 mesta za pozorišne predstave, filmske produkcije i druge namene. Uredićemo i skupštinsku salu jer Kuršumlija to zaslužuje. Više neće da stoji ona sintagma “što južnije to tužnije”. Vlada opredeljuje sve više sredstava za Toplički okrug, pogotovo za Kuršumliju, kao strateški veoma važnoj opštini-rekao je ministar Ružić i dodao da je vodio veoma koristan razgovor sa rukovodstvom opštine.

  Pročitajte i…  Vrućina ne ugrožava vodosnabdevanje

  Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić kazao je da je ova poseta veoma značajna i najava novih investicija.

  -Imamo veoma dobru saradnju sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave. Imamo projekat za rekonstrukciju kuhinjskog dela, mokrih čvorova i vodovovodnih i kanalizacionih cevi u vrtiću, predstoji rekonstrukcija bioskopa i skupštinske sale. Ima najava za još značajnih investicija u Kuršumliji od strane Vlade a mi ćemo urediti infratrukturu-kazao je Vidić.

  Direktor Predškolske ustanove “Sunce” Marija Pećaranin se zahvalila lokalnoj samoupravi i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave što su prepoznali potrebu da se započne sa rekonstrukcijom vrtića jer ozbiljniji radovi su poslednji put obavljeni 1979. godine.

  Ministar Ružić je prošetao centrom grada i obišao zgradu bioskopa i vrtić “Sunce”.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470306