ministar-obecao-posao-za-7-lekara-i-20-medicinskih-sestara-u-prokuplju

Novi aparati, uređenje specijalističkih odeljenja, za mesec dana početak izgradnje nove bolnice, ali i posao za 7 lekara i 20 medicinskih sestara, samo su neka od obećanja koje je dao ministar zdravlja Zlatibor Lončar obilazeći prokupačku Opštu bolnicu. Sve što je rekao, tvrdi, biće realizovano u najskorijem periodu, a najveći deo narednih mesec dana.

Lončar se u razgovoru sa direktorkom bolnice Snježanom Arsić, ali i sa zaposlenima, upoznao sa gorućim problemima koji muče ovu zdravstvenu ustanovu, a jedan od njih je nedostatak radne snage.

Već narednih dana bolnica će raspisati konkurs za prijem 7 lekara i 20 medicinskih sestara. To je jedan od problema zbog nedostatka kadrova. Nadam se da će time ova ustanova podići kvalitet svojih usluga, pre svega u korist pacijenata – rekao je Lončar.

Podseća i da je ranije u prokupačkoj bolnici, koja pokriva Prokuplje, Blace, Kuršumliju i Žitorađu, posao dobilo 14 lekara, 26 sestara i još 9 najboljih učenika Medicinske škole.

Lončar kaže da će do 15. oktobra biti izabran izvođač radova koji će raditi na izgradnji nove bolnice koja će biti smeštena u nezavršenoj zgradi Doma zdravlja u Prokuplju, a nabavka nove medicinske opreme već je počela.

On nije mogao da kaže koliko će novca koštati čitav projekat završetka bolnice, ali ističe da je tender završen i u narednih nekoliko dana biće otvorene ponude, nakon čega će se znati i koja je ponuda najpovoljnija.