Ministar prosvete smenio direktorku OŠ “Miloje Zakić”

  U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  BEOGRAD/KURŠUMLIJA- Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević na osnovu vanrednog inspecijskog nadzora u OŠ ,,Miloje Zakić“ u Kuršumliji razrešio je direktora Radicu Jović.

  Na osnovu činjenica utvrđeno je da su kvalifikovane povrede zakona kao posledica propuštanja direktora da preduzme radnje i mere iz svoje nadležnosti. Utvrđeno je da direktor škole nije sprovodio mere za bezbednost i zaštitu dece i učenika i nije preduzimao blagovremeno odgovarajuće mere u slučajevima povrede zabrana iz člana 110-113. Zakona.

  Vanrednim inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je u prepodnevnoj smeni za vreme velikog odmora učenik prvog razreda gurnut od strane učenika u korito česme koje se nalazi u dvorištu škole i bio mokar. Niko od predstavnika škole nije obavestio nadležnu Školsku upravu u roku od 24 sata o događaju.

  Pročitajte i…  Evo ko u Blacu neće imati struju!

  Nasilje i zlostavljanje direktor ustanove je u obavezi da podnose prijavu nadležnim organima, organizacijama i službama i obavesti Ministarstvo, odnosno nadležnu školsku upravu, u roku od 24 sata.Ako se sumnja da nasilni događaj može da ima elemente krivičnog dela ili prekršaja, direktor obaveštava roditelje i podnosi krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu, odnosno zahtev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom prekršajnom sudu.

  Prikrivanje vršnjačkog nasilja od strane zaposlenih u bilo kojoj ustanovi nije dozvoljeno, a odgovorna lica moraju da snose posledice, ističe ministar Mladen Šarčević.

  (Izvor Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja)

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=472757


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...