U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je danas Dom zdravlja Kuršumlija. Ministra su sačekali direktorka Doma zdravlja dr Uranija Petrović i predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić sa saradnicima. Po završenom obilasku  ministar je održao sastanak sa rukovodstvom Doma zdravlja.

  Direktorka Uranija Petrović je tražila da Dom zdravlja ostane samostalan zbog značaja za stanovništvo Kuršumlije, posebno zbog ljudi koji žive u udaljenim mestima, razuđenosti terena koji Dom zdravlja pokriva od 1000 kvadratnih kilometara.  Tražila je da se odobri prijem tri lekara i tri medicinske seste zbog potrebe boljeg pružanja zdravstvene zaštite. Naglasila je pomoć Skupštine Opštine Kuršumlija oko dolaska lekara specijalista, kao i pokrivanje troškova za dežurstvo lekara u hitnoj službi.

  Pročitajte i…  Muzej i dalje sakuplja stare igračke

  Ministar je izrazio zadovoljstvo stanjem u Domu zdravlja i istakao da je posebno zadovoljan radom hitne službe i stacionara. Konstatovao je da je Dom zdravlja Kuršumlija jedini u Srbiji koji ima stacionarno lečenje i da bi mogao da preraste u bolnicu. U svakom slučaju je podržao ideju da Dom zdravlja ostane da funkcioniše samostalno i obećao je i da će ozbiljno razmotriti predlog o prijemu traženih lekara i medicinskih sestara.  Ministar je obećao i jedno vozilo hitne pomoći, kao i rendgen aparat.

  Kolektiv Doma zdravlja ističe da se ne sećaju kada je zadnji put ministar zdravalja obišao Kuršumliju. Posebno su imperesionirani pažnjom i razumevanjem ministra za sve iznete probleme, kao i pažnjom prema pacijentima sa kojima je razgovarao.

  Pročitajte i…  U Prokuplju se održava 25. Kup južne Srbije u karateu

   

   

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471580