mislili-smo-da-nam-je-sin-zdravi-bucko:-danas-ima-10-godina,-nikad-nije-bio-u-skoli-i-ne-moze-da-napravi-ni-tri-koraka

04.05.2019. 11:32

Svet se čudio i divio Arji Permani koji je proglašen za najdeblje dete na svetu. Taman kada je Arja doveo svoju težinu u red, pojavio se novi dečak, čija težina prevazilazi čak i Arjinu i ljudi ne mogu da se načude njegovoj sudbini.

Muhamed je od rođenja jeo za petoro, kažu roditelji Foto: Profimedia

Sa samo 10 godina, Muhamed Arbrar iz Pakistana teži 197 kilograma i bori se za život. Ono što on pojede za jedan obrok dovoljno je za najmanje četiri odrasla čoveka i rapidno se goji.

Iako je rođen kao beba prosečne težine, Muhamed je počeo da se goji praktično po rođenju i sa šest meseci već je imao 19 kilograma. Njegovi lekari tvrde da se radi o najdebljem detetu na svetu, što i jeste istina jer težinom je nadmašio i Arju Permanu koji je pre tri godine imao 184 kilograma, i zahvaljujući operaciji želuca danas se prepolovio.

Muhamed je zvanično najdeblje dete na svetuFoto: Profimedia

Muhamedova majka Zarina kaže da je Muhamed sa dve godine pio dve litre mleka dnevno.

– Otkad se rodio, stalno je tražio da jede. Kao da mu stomak nikad nije pun i stalno traži još hrane. Toliko je brzo prerastao pelene za prosečne bebe da su morali da mu prave posebne, samo za njega – kaže Zarina, dodajući i da njen sin nikad nije bio u školi i da ne može da napravi više od tri koraka.

Muhameda čeka operacijaFoto: Profimedia

– Nikad nismo ni čuli za morbidnu gojaznost pre njegovog rođenja. Mislili smo samo da je buckast i zdrav. Kad smo videli koliko brzo raste i goji se, rešili smo da mu nikad ne dajemo brzu hranu, ali šta god da napravim, on pojede pet porcija i traži još – kaže Zarina.

MuhamedFoto: Profimedia

Muhamed se trenutno priprema na operaciju želuca, istu kroz koju je prošao i Arja i koja bi trebalo da mu drastično smanji apetit.

Kasnije će, ako sve ide po planu, krenuti i sa fizičkim aktivnostima i nadaju se da će kilažu dovesti u red.