misterija-tajnog-oruzja-arje-stark:-sa-ovim-ide-u-najvazniju-bitku-i-moze-da-je-ucini-nepobedivom

29.04.2019. 18:50

Treća epizoda finalne sezone “Igre prestola” očekuje nas večeras, a u centru svega je Arja Stark i njeno tajno oružje za bitku za Vinterfel.

Arija Stark Foto: Profimedia

Najmlađa kćerka lorda Eda Starka i njegove žene Ketlin Stark je jedan od najsposobnijih vojnika u Vesterosu. Ogromna je pretnja vojsci mrtvih pa možda i samom Kralju noći, a u bitku kreće opremljena valijanskim nožem (bodežom), mačem Iglom i tajanstvenim oružjem koji je Gendri napravio za nju. Tomi Dan, majstor za oružje u “Igrama prestola” rekao je za “Veniti fer” da je tajni adut Arje Stark poput “snajpera”.

U prvoj epizodi osme sezone ona je Gendriju pokazala crtež tog oružja, dok ga je u prethodnoj epizodi uverila u svoju sposobnost rukovanja noževima.

Ali o kakvom oružju je zaista reč i zbog čega se toliko ističe?

Treća epizoda sve bliža. Arija StarkFoto: Profimedia

Arja je dokazala da ume da koristi najrazličitija sredstva za borbu i da je pre svega odličan starteg i veoma vešta u borbama u mraku (tu veštinu je savladala u “House of Black and White”). Očekuje se da će i u večerašnjoj epizodi ta njena sposobnost doći do izražaja jer će se bitka dešavati noću. A veštinu “upravljanja” kopljima savladala je u prvoj sezoni “Igre prestola” uz Silvija Forela, vrhunskog mačevaoca.

Iz crteža tajnog oružja naslućuje se da su na njegovim krajevima dva koplja koja su zapravo spojena u jedno, ali se mogu odvojiti tokom borbe i iskoristiti kao dvostruko sredstvo (dva noža za ubijanje zmajeva) za ubijanje Belih šetača, a onda i Kralja noći.

Koliko je spretna u korišćenju dva oružja istovremeno, videlo se u sedmoj sezoni dok je to umeće prenosila Brijeni Tart.

Nova epizoda najavljuje se rečima: “Nadamo se da će Arja pametno iskoristiti tajno oružje”. Verujte, biće uzbudljivo.