„moja-borba“,-dokumentarni-film-o-nikolini-josic-iz-prokuplja

Dokumentarni film o borbi sa Evingovim sarkomom od koga boluje mala Prokupčanka Nikolina Josić, njenom lečenju i želji porodice da se izbore sa svim problemima i mukama koji su ih zadesile predhodnih godina, ali i njihovoj veri da će Nikolina pobediti u najvažnijoj bitci, premijerno je prikazan u Domu kulture u Prokuplju. Film sa radnim naslovom “Moja borba” traje 60-ak minuta, uradio ga je Film klub Prokuplje a prihod od ulaznica biće uplaćen na račun bolesne devojčice koja je trenutno na lečenju u Štutgartu.

Turnir u malom fudbalu, akcija navijača Topličanina

Nikolina je već imala dve operacije u inpostranstvu, prvu novembra 2018. a drugu početkom jula ove godine, sledi oporavak i lečenje hemioterapijom, što iziskuje velike troškove, koje Nikolinina porodica nije u mogućnosti da plati, pa su se u akciji prikupljanja novca uključili gotovo svi građani Prokuplja, od prikupljanja potpisa i inicijative da grad Prokuplje pomogne, dnevnica kojih su se odrekli odbornici gradske Skupštine, akcije Crvenog krsta,  preko humanitarnih turnira koje su organizovali navijači Topličanina, pozorišnih predstava, do ovog filma koji će obići bioskope širom Srbije.

Ideja  filma je da se probudi svest kod ljudi o ovom problemu i da se pomogne maloj Nikolini, čija je porodica podržala ideju da se uradi dokumentarac. Sav prihod od ulaznica, namenjen je porodici kojoj je potreban ogroman novac za lečenje devojčice – rekao je Žikica Jovanović iz Film kluba.

On najavljuje novu premijeru, koja će se održati u Nišu, u bioskopu Vilin grad”  8. jula, a osim u Srbiji planirano je da se film prikaže i na festivalima širom Evrope pa i sveta.

Ranije su navijači „Topličanina“ organizovali turnire u malom fudbalu, odbojci, košarci a sve ekipe učesnice turnira su uplatile novac na račun Nikoline.

Građani koji mogu i žele, novac mogu uplatiti i preko Fondacije Budi human.

Aleksa Sredojević