„mora-da-zna-da-je-zensko,-a-to-podrazumeva-da-mora-da-zacuti-kada-treba“,-rekla-je-mirka-vasiljevic,-a-tviter-se-usijao

U razgovoru za emisiju “Premijera”, glumica je između ostalog otkrila i svoj stil vaspitanja, kao i “tajnu” zbog koje joj brak sa Vujadinom Savićem opstaje.

Za početak, ovako ona savetuje svoju ćerku:

– Mora da zna da je žensko, a to podrazumeva da mora da zaćuti kada treba jer mi treba mi mudro da naučimo da ćutimo, onda može da opstane brak, da dobijete šta god hoćete. Da bude dama, da se ne ponaša onako kako dami ne priliči. Da bude pravična i srećna,” rekla je ona u “Premijeri” i dodala šta je bitno da bi veza opstala:

kaze Mirka Vasiljevic da uci cerku da mora da zna da je zensko a to podrazumeva da zacuti kad treba jer zene treba mudro da cute jer tako opstaje brak i tako moze da dobije sta zelibukvalno cu da kolabiram sad od ove izjave— Milena Miletić (@milenamiletic_) April 22, 2019

– Ja mislim da kompromisa mora da bude konstantno, svaki dan. U raznim situacijama neko mora da popusti, da sačeka, da pričeka. Dok su god to neki problemi koji ne ugrožavaju porodicu, to su smešni problemi. Ako dođe do drugih problema, mora da se zatvori u četiri zida i to reši – posavetala je Mirka.

Porodični psihoterapeut Minja Radović za žena.rs rekla je da Mirkina izjava nije usamljen slučaj kad je pitanju vaspitanje devojčica u Srbiji.

“Nažalost, ovo je naša stvarnost. Učimo decu da ćute i trpe što nije dobro za njihovo odrastanje. Ovo je udžbenički primer patrijarhalnog modela vaspitanja. Od devojčica se oduvek očekivalo do budu mirne, staložene i da budu spremne da pređu preko situacija koje ih čine nesrećnim, ali zato će učiniti uslugu društvu – neće se obrukati i spasiće svoje dostojanstvo. To što je neko žensko ne znači da treba bilo šta da trpi zarad nekog drugog. Svakoj ženi i svakoj devojčici je najbitnija njihova sreća, a ne sreća nekog drugog. Kad naučimo decu da vole i poštuju sebe, više nećemo viđati toliki broj nesrećnih veza i brakova”, rekla je naša sagovornica.

Mirka Vasiljević da ne deli više savete— Alexandra (@AlexissB_) April 23, 2019

Ovo, podsetimo, nije prvi put da Mirka iznosi poprilično neuobičajene stavove vezano za brak i decu.

– Vujadin obožava sve društvene mreže, mislim da je imao sve koje su postojale. Mene takav kontakt sa ljudima nije nikada interesovao, a isto tako nikada nisam ušla na Vujadinov Instagram nalog i nešto čeprkala, ko traži, taj će nešto uvek naći, a ja nisam u tom fazonu – otkrila je Mirka, koja je, iako je izbegavala da traži, ipak svojevremeno našla fotografije na kojima je Vujadin sa drugom ženom. I taj komentar poprilično je zapanjio publiku.

– Bože moj, vežbalo se. To je neka tema o kojoj nisam hela mnogo pričam. On jeste bio na fotografijama, tako da ništa nije strašno. Nije išao u vojsku, pa je morao negde da vežba – izjavila je ona tada.

Reakcije na društvenim mrežama su burne:

kaze Mirka Vasiljevic da uci cerku da mora da zna da je zensko a to podrazumeva da zacuti kad treba jer zene treba mudro da cute jer tako opstaje brak i tako moze da dobije sta zelibukvalno cu da kolabiram sad od ove izjave— Milena Miletić (@milenamiletic_) April 22, 2019

– Kaže Mirka Vasiljević da uči ćerku da mora da zna da je žensko a to podrazumeva da zaćuti kad treba jer žene treba mudro da ćute jer tako opstaje brak i tako može da dobije šta želi bukvalno ću da kolabiram sad od ove izjave – piše se na Tviteru, a komentatori su uglavnom saglasni sa ovim stavom.