muskarci-je-se-plase-jer-izgleda-kao-ratnica:-najvisa-zena-u-„game-of-thrones“-se-transformisala-za-ulogu,-a-privatno-izgleda-ovako

28.04.2019. 08:29

Glumica Gvendolin Kristi postala je senzacija među fanovima serije „Game of Thrones“ zbog uloge Brijene. Pre nego što je postala deo pop-kulturnog fenomena ljubitelji romana Džordža R.R. Martina su predlagali da upravo ona bude Gvendolin. Glumica je visoka 1.91 m i za potrebe uloge potpuno je promenila izgled. Pogledajte galeriju:

Zatvori

Gvendolin Kristi kao Brijena

Gvendolin Kristi je britanska glumica, koja se kao dete profesionalno bavila gimnastikom. Međutim, nakon povrede kičme, bila je primorana da odustane od iscrpljujućih treninga i tada se počela baviti glumom.

Odrasla je na jugu Engleske

Kristi je odrasla na jugu Engleske. 2005. godine, diplomirala je na „Drama Centre“ u Londonu, gde i danas živi.

Proslavila se u pozorištu

Glumila je u predstavama „Dr. Faust“, „Doručak kod Tifanija“, „Gilgameš“, „Pravda“ i „Velika očekivanja“. Odglumila je i nekoliko manjih uloga u filmovima, od kojih je najpoznatiji „The Imaginarium of Doctor Parnassus“. Uloga Brijene u seriji „Igra prestola“, njena je prva veća uloga.

Prvi put u „Game of Thrones“ u drugoj sezoni

U serijalu „Igra prestola“ glumi Brijenu, s čijim smo se likom upoznali u drugoj sezoni. Za tu ulogu Kristi je neumorno trenirala, ošišala je svoju dugu kosu i pročitala sve romane iz fantastičnog ciklusa „Pesma leda i vatre“, autora Džordža R. R. Martina, kako bi se što bolje upoznala sa svojim likom.

Lik Brijene

U julu 2011. Kristi je dobila ulogu Brijene u seriji „Igra prijestolja“. Brijena je mišićava žena, visokog rasta, koja na prvi pogled nalikuje muškarcu.

Na audiciji u muškom odelu

Kristi se za audicije pripremala tako što je počela nositi muška odeću i redovno trenirati, dobivši pritom više od 6kg mišićne mase. Džordž R.R. Martin je rekao da je ulogu dobila tako što je zakoračila na pozornicu već obučena kao Brijena i sve oduševila svojom glumom. Nakon što je dobila ulogu, počela je trenirati jahanje, mačevanje i tehnike scenske borbe.

Ošišala se za ulogu

Za potrebe uloge prestala je da se šminka, dobila je na kilaži i ošišala se na kratko.

Gvendolin Kristi

Mislila je da nikad neće dobiti ulogu u filmu ili seriji zbog visine i specifičnog izgleda. Nije bila u pravu.