muskarci,-spremite-se:-68.000-zena-odgovorilo-na-pitanje-sta-mora-da-ima-savrsen-frajer-i-odgovor-ce-vas-ozbiljno-iznenaditi

24.07.2019. 21:29

Ako niste baš tip koji voli dane da provodi u teretani, ovo je vaš dan. Naime, novo istraživanje sprovedeno u Nemačkoj tačnije na Univerzitetu u Göttingenu, otkrilo je da žene više vole muškarce sa “običnim” telom, nego mišiće.

Henri Kavil Foto: Profimedia

Istraživači su u saradnji sa aplikacijom “Clue” ispitali žene širom sveta o tome kakve karakteristike treba da ima njihov savršen partner, piše “The Mirror”.

Istraživanje koje je obuhvatilo više od 68.000 žena otkrilo je da je ženama ličnost mnogo važnija od izgleda kada traže dugoročnog partnera. 

Ljubaznost (dobrota) (88,9%), podrška (86,5%), inteligencija (72,3%), obrazovanje (64,5%) i poverenje (60,2%) bili su najvažniji faktori za žene kad je reč o dugoročnim vezama, dok su bogatstvo, moć i izgled bili manje važni. 

Međutim, kada su žene ispitivali samo o fizičkim osobinama koje bi trebalo da ima savršen muškarac, ispitanice su rekle da su najvažniji atributi sledeći – privlačan osmeh, lepe oči, velike šake, kratka kosa, atraktivna leđa, mišićave ruke, bradu ili brkove.

“Ono što ljudi traže u partneru fascinira i istraživače i laike decenijama. Istraživanje ‘Clue Ideal Partner’ je jedinstveno po tome što su nam žene iz celog sveta u različitim životnim fazama – pružile bogat uvid u ono što im je najvažnije”, zaključila je vođa istraživanja doktorka Tanja Grelah.