Na Badnji dan u porti crkve Sv. Trojice tradicionalno paljenje badnjaka, liturgije od Badnjeg dana do trećeg Božića

  U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- I ove godine na Badnji dan u porti crkve Svete Trojice u Kuršumliji, nakon večernjeg bogosluženja, održaće se tradicionalno paljenje badnjaka. Na ovaj način najaviće se najradosniji hrišćanski praznik Božić. Otac Slobodan Miletić je naglasio da će služba božija da se vrši svakog dana od Badnjeg dana do trećeg dana Božića u jutarnjim časovima. On je pozvao narod da prisustvuje paljenju badjnjaka i da se sabira na liturgijama.

  Iz arhive

  -U vreme Božićnih praznika vršiće se služba u crkvi Sv. Trojice svakog dana. Pozivam naše parohijane da dođu i prisustvuju službama i prime sveto pricesce. Na Badnji dan, sveta Liturgija počinje u 8.00 časova a večernje bogosluženje u 17.30 a u nastavku posle prigodnog kulturno-umetničkog program posle 18.00 časova sledi tradicionano paljenje badnjaka. Očekujemo kao i svake godine prisustvo velikog broja vernika na paljenju badnjaka. Zatim sledi lomljenje česnice sa dukatom za najmlađe. Na Roždestvo gospoda i spasa našega Isusa Hrista – Božić, Ponoćna sveta liturgija počinje tačno u ponoć 00:00, zatim u 8.00 časova ujutro sveta Liturgija. Na sabor Presvete Bogorodice- drugi dan Božića, Sveta Liturgija u 8.00 časova Na svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana – treći dan Božića, Sveta Liturgija počinje u 8.00 časova. Svim našim parohijanima želimo srećan Božić I predstojeću Novu godinu dobro zdravlje i svaku sreću. Da praznik Roždevstvo Isusovo provedu uz porodicu u miru i slozi, da dobra dela čine. “Mir Božiji-Hristos se rodi“- rekao je za Topličke vesti jerej Slobodan Miletić,  starešina crkve Sv.Trojice u Kuršumliji.

  Pročitajte i…  Gradonačelnik Prokuplja uručio poklon majci prvorođene bebe u 2020. godini

  I ove godine deca koja pohađaju veronauku sa svojim veroučiteljem Marinom Pajković pripremaju prigodan program u čast Hristovog roždestva koji će izvesti pre paljenja badnjaka u porti crkve. Takođe nastupiće KUD“Bata Lačković“. Nakon paljenja badnjaka je  lomljenje cesnice u kojoj će biti dukat a cesnica se sprema petu godinu zaredom.

  Inače, Badnji dan je poslednji dan šestonedeljnog Božićnog posta, a svi koji su postili svetu tajnu pričešća primiće na liturgiji na Božić.

   

   

   

   

   

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=476332


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...