na-instagramu-diva-ima-nogu-duzu-od-zivota,-a-uzivo-je-drugi-padez:-zene-vara-dijetom-opasnom-po-zdravlje?

Pretplatnici na 22-dnevnu dijetu plaćaju 14 dolara pristup receptima koji se baziraju na biljkama. Ali nutricionista Danijel O’Šaugezi kaže da bi ta ishrana mogla da dovede do “nutritivnih nedostataka”.

Trener Bijonse, Marko Borges, rekao je da pevačica “ima na umu koliko je važna pravilna ishrana i vežbanje”.

“Gladan sam”

Originalna dijeta napravljena je 2013. godine, ali pevačica sada promoviše Bijonse Kuhinju, plan kojeg se pridržavala dok se pripremala za prvi nastup nakon porođaja za Koačel festival 2018. godine.

Promotivni video koji je prošlog meseca objavljen na njenom Jutjub kanalu počinje snimkom iz njenog filma o povratku kući, na kojem se vidi kako ona korača ka nekim lestvicama i kaže da je njena težina “najgora noćna mora svake žene”.

Bijonse je takođe rekla da kako bi postigla svoje ciljeve, ona mora da se hrani “bez hleba, bez ugljenih hidrata, bez šećera, bez mleka, mesa, ribe, alkohola … i gladna je”. Ona se pridržavala dijete 44 dana.

“Veg sendvič”

Njenu dijetu osmislio je osnivač “Nutrišn 22” Dejs Borges, koga je ona opisala kao “prijatelja, trenera, fiziologa i autora bestselera Njujork tajmsa“.

Nutritivne vrednosti tog plana su diskutabilne za gospodina O’Šaugnezija.

Na primer, jedan od recepata za “veg sendvič” koji sadrži 36 g proteina zapravo sadrži samo 24 g, rekao je, dok je drugi, zeleni smuti, sadržao osam kašika šećera.

Životinjski proizvodi

Preporuka nadležnih je da muškarci konzumiraju 2.500 kalorija dnevno, a žene 2.000 – ali dijeta predviđa samo 1.400.

„Ovo je veoma malo za svakoga. Korisnici će se osećati umorno i iscrpljeno posebno ako još budu i vežbali“, rekao je O’Šaugnezi.

“Ovo može biti opasno za prosečnog čoveka koga ne prati tim nutricionista i trenera poput Bijonse”.

Izbacivanje svih životinjskih proizvoda bez ikakvih informacija o tome sa čime određeni proizvodi mogu da budu zamenjeni, poput vitamina B12, unosa gvožđa ili proteina, takođe je problematično, rekao je O’Šaugnezi.

“Isuviše osetljiv”

Slavne ličnosti treba da ohrabre žene da se osećaju dobro u svom telu.

“Bijonse prodaje san”, rekao je O’Šaugnezi.

“Ovo je zabrinjavajuće jer ima dosta fanova među tinejdžerima koji su povodljivi. Ona dopire do miliona ljudi”.

Bijonse je odbila da prokomentariše slučaj

Borgs je u saopštenju naveo: “Bijonse je koristila kombinaciju ishrane zasnovanu na celim zrnima biljaka i vežbala je svakodnevno kako bi postigla svoj cilj u pripremi za nastup na Koačeli. Uspešno je ostvarila svoje ciljeve i uspela je na nastupu da da 100%. Ona je i dalje svesna koliko su pravilna ishrana i vežbanje važan deo zdravog i srećnog načina života. Mi smo oduševljeni njenom hrabrošću da svoje putovanje podeli sa drugima.“

Instagram fotošop

Bijonse se početkom jula na pretpremijeri animiranog rimejka filma “Lion King” (Kralj lavova) pojavila u kristalnom sakou-haljini Aleksandra Mek Kvina. Ekstravagantni kostim i frizura iz devedesetih koja je inspirisana ženskim američkim bendom TLC bila je više nego inspirativna za komentarisanje modnim stručnjacima koji su primetili da pevačica potpuno drugačije izgleda uživo i na Instagramu.

Bijonse na premijeri Lion KingFoto: Profimedia

Korisnici Tvitera su se zapitali kada će poznati prestati da varaju na društvenim mrežama i da pričaju kako su iskreni kad svaku fotografiju doteruju.

“Ono kad na slici imaš noge sa naslovnice iz Voga, a u stvarnosti ne može da stane u kadar”, napisala je jedna korisnica ispod fotografije Bijonse na premijeri.