na-majinoj-svadbi-su-sve-zvanice-plakale-kao-kisa:-rekao-joj-je-da-je-voli,-a-onda-se-24-sata-kasnije-otvorilo-grotlo-pakla

Venčanje Navara Herberta (22) i Maje Falvazer bilo je malo i intimno, a priredili su ga u dvorištu zajedničke kuće uz prisustvo najbližih prijatelja i članova porodice… Međutim, većina zvanica gorko je plakala – bilo je teško radovati se kada su svi znali da je pitanje trenutka kada će Navar umreti.

Maja je ceremoniju priredila brzo, a Navar je poslednjim atomima snage izgovorio „DA“. Na licu ovog mladog sportiste videlo se koliko pati i koliko je iscrpljen, premda je davao sve od sebe da ostane jak.

„Dok mu je prilazila u venčanici, suze su joj se slivale niz obraze. Imali su toliko planova i toliko su bili srećni. Obrisala je suze. Rekao joj je da je voli trenutak pre nego su i službeno postali muž i žena“, ispričala je jedna od gošće sa ove male svadbe.

„Nakon ceremonije, grupa njegovih prijatelja izvela je tradicionalni maorski ples, a Navar se jedva držao u kolicima. Bilo je veoma tužno i teško gledati sve to“, dodala je.

Inače, ovaj nesrećni ragbista do pre samo par meseci bio je zdrav i jak muškarac, prepun snage i volje za životom. No, u jednom trenu čitav njegov svet okrenuo se naglavačke – iznenada mu je dijagnostikovan tumor na mozgu, a prognoze su bile veoma loše. Njegovo stanje je iz dana u dan bivalo sve lošije, a ubrzo je postalo izvesno da će izgubiti bitku sa ovom opakom bolešću.

Ispostavilo se da su Maja i Navar bili i zvanično supružnici samo jedan dan – u ponedeljak su razmenili zavete, a već u utorak uveče on je preminuo.

„Danas mi je srce preteško i pretužno, izgubila sam najboljeg prijatelja, muža i oca našeg sina. Umro je dan nakon našeg venčanja. Pokušavam da pronađem snagu u sebi i nastavim dalje. Osećam ljubav prijatelja i porodice, oni su mi velika podrška. Navar je uticao na toliko ljudi, i onih koji su mu bili blizu, i onih koji su daleko. On će zauvek biti u našim sećanjima i imati posebno mesto u našim srcima“, napisala je Maja nakon smrti svog izabranika, i dodala da je njihovog sinčića voleo više od svega.

Ona de podelila i snimak njihovog venčanja na stranici „GoFundMe“, zamolivši neznance da joj pomognu da sakupi novac kako bi uspela da plati transport njegovog tela u rodni grad Otorohanga na Novom Zelandu.