U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Na Smotri dečijeg dramskog stvaralaštva u Lebanu, koja je trajala od 20. do 25 maja, Osnovna škola „Ratko Pavlović Ćićko“, sa predstavom „Sve je u redu“ osvojila je najveće ocene, a ova predstava proglašena je za najbolju u celini. Odlični rezultati na ovom takmičenju, omogućili su ovim mladim glumcima plasman na Republičku smotru.

  Selektor Smotre i reditelj iz Beograda, Goran Cvetković, ovu predstavu ocenio je najboljom, ali to nije bila jedina nagrada koju su u svoju školu i grad donela ova talentovana deca. Nagradu najbolje glumice ponela je Mina Stajković, a najboljeg glumca Milan Dramićanin, dok je profesor srpskog jezika, koja je i reditelj predstave „Sve je u redu“, Milka Tošić, proglašena za najboljeg reditelja.

  O tome koliko su vredni i talentovani mladi glumci ove prokupačke Škole, potvrđuje i podatak koji kaže da su na Smotri učestvovale dečije predstave iz pet okruga u južnoj Srbiji, od kojih je samo jedna mogla da se plasira na Republičku smotru.

  Kada su dobri rezultati i nagrade u pitanju, onda učenici Osnovne škole “Ratko Pavlović Ćićko“ imaju još mnogo čime da se pohvale. Naime, oni su na Međunarodnoj smotri „Čitalići 2019“ u Mačkatu osvojili najbolje rezultate i prve nagrade u sve četiri discipline iz „veštine čitanja i razumevanja pročitanog“.

  Nastavnica Milka Tošić, koja već nekoliko godina strpljivo i vredno radi sa učenicima ove Škole, nagrađena je prvom nagradom za radionicu “Veselin Čitalić, firmopisac ovdašnji”, u kategoriji „Vesnici“.

  Za štand u kategoriji “Vesnici“, Škola „Ćićko“ je osvojila prvo mesto.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466965