U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Učenici prokupačke Gimnazije nastavljaju da nižu uspehe na takmičenjima na kojima učestvuju. Oni su svojoj Školi doneli nagrade sa četvrtog Republičkog takmičenja u pevanju tradicionalne pesme osnovnih, srednjih škola i gimnazija, koje je nedavno održano u Beogradu.

  Nagrade su dobili Andrija Stanković sa osvojenih 100 poena, Milena Kostić 99, Kristina Tasić 92, Mihajlo Marjanović 91, Tijana Cvetković 81, Bogdana Lazović 79 i Anđela Stamenković sa osvojena 72 poena.

  -Učenike je za takmičenje pripremala profesor muzike Tatjana Cvetanović, a ovo nije prvi put da đaci sa kojima ona radi pevanje, osvoje najbolje rezultate na najvišem rangu takmičenja, rekao je direktor prokupačke Gimnazije Dragoslav Minić.

  On se pohvalio i nagradama sa Nacionalne ekološke olimpijade u Boru, na kojoj su kao jedini predstavnici Topličkog upravnog okruga, učestvovali baš prokupački gimnazijalci. Olimpijada je održana prošlog vikenda, a za učešće na istoj, izborilo se 90 srednjoškolaca iz cele Srbije, među kojima i sedmoro učenika prokupačke Gimnazije. Oni su tada osvojili četiri medalje. Jovana Ilić i Milja Todorović su osvojile prvo mesto, a Predrag Stojković i Katarina Vukašinović drugo.

  -Ovo takmičenje se održava svake godine sa ciljem da edukuje mlade ljude i podigne nivo ekološke svesti. Naše učenike, koji su se prvi put predstavili na ovakvom jednom takmičenju i odmah osvojili zapažene rezultate, spremala je profesor Snežana Pejić, koja vodi ekološku sekciju, istakao je direktor Minić.

  On je ovom prilikom naglasio da se ponosi uspesima svojih đaka i najavio nova takmičenja na kojima će prokupački gimnazijalci učestvovati. Tako već danas, gimnazijska Košarkaška sekcija brani boje svoje Škole na Međuokružnom takmičenju u Kruševcu, a za predstojeći vikend najbolji srbisti učestvuju na Republičkom takmičenju u Tršiću, dok će četvoro učenika u Beogradu odmeriti snage u poznavanju biologije.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466643