U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- U organizaciji Crvenog krsta u Prokuplju, u Narodnom muzeju organizovana je svečanost povodom dodele nagrada autorima najboljih radova na konkursu „Krv život znači“.
  Nagrade je učenicima prokupačkih osnovnih škola uručio sekretar Crvenog krsta u Prokuplju, Dragan Subotić, koji je ovom prilikom istakao da je učestvovalo više od stotinu učenika, koji su na taj način dali doprinos u obeležavanju Nedelje Crvenog krsta u Prokuplju.

  -Želim da se zahvalim svim učenicima koji su radovima izrazili svoj talenat, osećanja, a posebno humanost koja je osnovno načelo naše organizacije. Pristiglo je ukupno 132 rada, od kojih je nagrađeno 12, odnosno po tri u svakoj kategoriji, rekao je Subotić i dodao da je ove godine uspeh prokupačkih osnovaca još veći, pošto je rad učenice osmog razreda OŠ „Milić Rakić Mirko“, Anđele Marković, osvojio i treću nagradu na državnom konkursu u Beogradu.
  U kategoriji nižih razreda, na likovnom konkursu nagrađeni su Mia Radovanović, OŠ “Ratko Pavlović Ćićko“, Larisa Radisavljević, OŠ „Milić Rakić Mirko“, Stefan Ilić, OŠ „Vuk Karadžić“ Žitni Potok.
  U kategoriji viših razreda, nagrade su dodeljene Jasni Prelić, OŠ “Nikodije Stojanović Tatko“, Ivi Janković, OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“, Sofiji Poštić, OŠ “Nikodije Stojanović Tatko“.
  Na likovnom konkursu, a što se tiče učenika nižih razreda, najbolje su ocenjeni radovi Marte Tomašević, OŠ „Milić Rakić Mirko“, Luke Filipovića, OŠ „Milić Rakić Mirko“, Lane Tijanić, OŠ “Nikodije Stojanović Tatko“.
  U kategoriji viših razreda, nagrađeni su Anđela Marković, OŠ “Milić Rakić Mirko“, Luka Stevanić, OŠ „Milić Rakić Mirko“ i Sofija Nikolić, OŠ “Nikodije Stojanović Tatko“.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466115