najatraktivnije-fudbalerke-sveta:-izgledaju-kao-manekenke,-a-sutiraju-kao-mesi

09.06.2019. 22:49

Svetsko prvenstvo za žene počelo je 7. juna i trajaće mesec dana. Održava se u Francuskoj, u organizaciji Fudbalskog saveza ove zemlje i Svetske fudbalske organizacije (FIFA).

Iako smo u 2019. godini, predrasude i dalje žive pa ovogodišnje takmičenje ide korak dalje i ruši ubeđenja da fudbal nije ženski sport.

Mi ćemo ovog puta ( bez želje da pažnju skrenemo sa sporta na druge teme) srušiti još jednu predrasudu koja kaže da fudbalerke nisu ženstvene.

Lista onih koje prati reputacija najatraktivnijih (a svaka je kombinacija lepote i snage) pokazaće vam da smo u pravu!

ŽIVOTNA PRIČA MAJKLA DŽEJA FOKSA:

Zatvori

Aleks Morgan

Aleksandra Aleks Morgan je članica američkog tima i Orlando Prajda.

Kao manekenka

Izgleda kao model, ali šutira kao Lionel Mesi. Fudbalom se bavi od 14. godine, a za supruga je izabrala fudblaera, Servanda Karaska, sa kojim se venčala 2014.

Kosovare Aslani

Kosovare Aslani brani boje Švedske, poreklom je sa Kosova, a zbig veze sa Ballanom i Švedskom zovu je “ženski Zlatan Ibrahimović”.

Džuli Erc

Za Amerikanku Džuli Erc vezuje se romantična priča. Za igrača ” Philadelphia Eagles” Zeka Erca verila se na istom stadionu gde su se i upoznali. Venčali su se 2017. na Santa Barbari.

Toni Dugan

Iz Engleske stiže Toni Dugan koja je nedavno za “Gardijan” izjavila da bi fudbalerke trebalo da budu više plaćene, ali ne i kao fudbaleri jer ne donose isto novca. Zra ih mogu dostići po zaradama ako ne u startu ne dobiju ravnopravnost?

Adrijana Kristina Leon

Za veću ravnopravnost bori se Adrijana Kristina Leon iz Kanade. Da bi žene i muškarci postali jednaki u fudbalu (izgleda kao nemoguća misija), potrebne su ogromne promene jer žene moraju da dostignu kolege koje su mnogo, mnogo daleko ispred njih.

Kristin Endler

Pomaka, ipa,k ima. Od 1970. do 1988. prvenstvo je održavano nezvanično, a SP u Meksiku 1986. odlučeno da se Prvo prvenstvo za žene organizuje 1991. (na slici je Kristin Endler iz Čilea). Srbija nije uspela da se kvalifikuje za ovogodišnji kup na kojem Amerika brani titulu prvaka sveta sa takmičenja u Kanadi. Zvanična maskota 8. Svetskog prvenstva u fudbalu za žene je pile “ettie” koje gaji strast za životom i fudbalom.