najbolje-prirodne-kreme-za-bebe-i-mame

09.04.2019. 13:08

U današnje vreme sve smo više svesni koliko je oko nas štetnih materija i koliko se one nalaze kako u kozmetičkim tako i u prehrambenim proizvodima. Mnogi ni ne znaju koliko je kozmetika koju koristimo važna za naše zdravlje, a to je upravo iz razloga što kreme ulaze u naš organizam isto kao hrana samo sa spoljašnje strane.

Najbolji izbor za bebe Foto: Promo

Istraživanja su pokazala da svaki proizvod koji nanesemo na kožu dospeva u krvotok za manje od jednog minuta. Kako koža ima neverovatnu moć apsorpcije, naučnici su procenili da tokom života prosečna osoba unese oko 13kg različitih supstanci koje se nalaze u kremama i ostalim kozmetičkim preparatima. Mnoge od tih supstanci su čak i kancerogena, i čak i kratkotrajna izloženost njima može ozbiljno narušiti zdravlje. Samo neke od tih supstanci su: ftalati, parabeni, parfemi, formaldehid, sulfati, mineralna ulja i mnogi drugi.

Najbolji izbor za mame i bebeFoto: Promo

Kada dodje do nege naših najmladjih potrebno je još mnogo više osvestiti ove činjenice i pobrinuti se da najpre oni dobiju adekvatnu prirodnu negu. U prirodnoj kozmetici ovi sastojci nisu dozvoljeni, a u aromakozmetici standard kvaliteta je još viši od prirodne jer se koriste iskuljučivo hladno cedjena nerafinisana ulja, eterična ulja, prirodni voskovi i slično. Ono što je najvažnije u prirodnoj kozmetici je to da prirodni sastojci prodiru u kožu i podstiče samokorektivne funkcije, dok veštačke supstance mogu privremeno “pomoći” ali na duže staze napraviti veći problem i oštetiti vitalne funkcije kože. Iz tog razloga Free Baby kozmetika je jedna od retkih na tržištu koja se drži upravo visokog prirodno standarda u odabiru svojih sastojaka. Sva ulja koje se koriste su hladno cedjena i organska, dok su penušavci oni koji su dozvoljeni u prirodnoj kozmetici i koji imaju Ecocert sertifikat. Više o samim proizvodima možete pogledati na sajtu www.freebaby.com