U kategoriji Blace, Kultura, Poslednje Vesti.

  BLACE- U okviru 50. Drainčevih književnih susreta pesnika blački osnovci se družili sa poznatim dečijim pesnicima.

  U Osnovnoj školi “ Stojan Novaković” u Blacu održan je pesnički čas u organizaciji Narodne biblioteke” Rade Drainac” Prokuplje i Narodne biblioteke “ Raka Drainac” Blace. Pesnički čas održan je u okviru 50. Drainčevih književnih susreta. Prisutne je ispred Narodne biblioteke ” Raka Drainac” Blace pozdravila direktorka Slavica Pavličević.

  U okviru književne manifestacije 50.Drainčevih susreta pesnika učenici nižih razreda Osnovne škole “Stojan Novaković” Blace sa poznatim dečijim pesnicima Ljubivojem Ršumovićem, Vlastom Cenićem, Mošom Odalovićem i Todetom  Nikoletić uživali su na pesničkom času.

  Pomenuti dečiji pesnici blačkim osnovcima govorili su svoje stihove a većinu od njih zajedno su recitovali.

  Pesnički čas nagrađen je velikim aplauzom više puta a blački osnovci su bili i više nego oduševljeni predstavljanjem poznatih pesnika za decu.

  Deca su uživala, odgovarajući na stihove smehom, ali i aplauzima, a profesori srpskog jezika, koji su prisustvovali ovom otvorenom času, istakli su da je pravo zadovoljstvo na jednom mestu slušati ovoliko poznatih i priznatih pesnika.

  Pesnici su ovakav čas, kojim je označen početak književne manifestacije  „Drainčevi susreti“, pored Blaca održali i u Prokuplju, Žitorađi i Kuršumliji.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=465673