najlepsa-manekenka-objavila-da-je-trudna-u-40.-godini,-a-njen-zivot-je-obelezila-surova-tragedija:-verenik-joj-je-umro-na-njene-oci,-a-ona-8-sati-gola-cekala-spas!

Naime, plavokosa Čehinja sreću je pronašla u humanitarnom radu, širenju pozivitne energije i egzotičnim putovanjima, ali i velikoj ljubavi sa biznismenom Bendžaminom Larečeom , a sve je ređe gost gala proslava i luksuznih dešavanja, kako je to nekad bio slučaj.

Ona se za Bendžamina udala pre nekoliko meseci u tajnosti, a par je na društvenim mrežama sada saopštio i da čeka i svoje prvo dete.

„Naša porodica se širi, a i moj stomak. Toliko sam zahvalna Univerzumu zato što nas je toliko brzo obradovao ovim božanskim poklonom“, napisala je Petra pored fotografije na kojoj pozira u romantičnoj beloj haljini sa rukama na stomaku.

Premda je Petra trenutno nasmejana i proživljava blistave trenutke svog života, nekada je ova dama prolazila kroz veoma teška vremena i njenu sudbinu obeležila je velika tragedija.

Uvek nasmejana Petra Foto: Profimedia

Naime, 2004. u decembru manekenka je sa verenikom – fotografom Sajmonom Atlijem boravila na Tajlandu kada ih je zasedio razoran cunami.

Sajmon je izgubio život utopivši se, a njegovo telo je pronađeno tek četiri meseca kasnije. Petra je nekako uspela da preživi – osam sati se gola i sa povređenom karlicom držala za palmu čekajući pomoć. Na kraju je po nju stigao helikopter, a u bolnicu je dovežena sa ozbiljnim unutrašnjim povredama i nekoliko slomljenih rebara. Posledice povreda bile su ogromne – manekenka je morala ponovo da uči da hoda i četiri meseca se oporavljala od svega.

„Kosti su mi bile izlomljene u celom telu, bilo je nemoguće, ali mislim da mi je vizija koju sam imala kako se vraćam i pomažem bila tako jaka, da mi je pomogla i u sopstvenom izlečenju. Ima lekara koji kažu da nekim ljudima bude bolje od istih takvih povreda za dve godine, a ja sam se izlečila za četiri meseca“, ispričala je Petra.

Ona je nakon tragedije osnovala fondaciju „Happy Hearts“ koja pomaže ljudima širom sveta posle prirodnih katastrofa, ali grade i škole i obezbeđuju smeštaj i hranu ugroženima, a i dan danas je u potpunosti posvećena istoj.

„Život ima svoje načine da vam da lekcije. Bila sam izuzetno uspešna. Bila sam srećna sa svojim verenikom i uživali smo na romantičnom odmoru. Za nekoliko sekundi doživeli smo da se prelepa šetnja pretvori u pakao koji je uništio mnoge živote. Naučila sam da je sve moguće u bilo kom trenutku. Niko ne zna šta će se desiti i svaki trenutak je dar. Kada sam bila u bolnici i nisam znala da li ću ikada hodati, rekla sam sebi: „Pa, još uvek imam oči i uši!“. Izgubila sam partnera, ali sam još uvek imala porodicu. Zahvalnost može da pobedi svako beznađe“, ispričala je prošle godine Nemcova.

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.