najsmelija-izdanja-svetskih-politicarki-ukus-za-ukus-ovo-je-bilo-krajnje-nedopustivo

17.03.2019. 19:44

Stvar izbora pa čak i političko sredstvo. Ove političarke oblače se najsmelije na svetskoj sceni i svojim stilom pokreću brojne kontroverze i pitanja. Smelo krše dosadašnje “pravilo” koje kaže da političarke ne treba da nose prekratke suknje i prenaglašene dekoltee jer time skreću pažnju sa poruke i ciljeva koje kao političarke treba da ostvare. One se ne slažu da ekstremno skretanje pažnje na fizičke atribute ne bi trebalo da bude u prvom planu. Neke među njima tvrdnje da se baš tom metodom bore protiv predrasuda.

Zatvori

Ana Paula Silva na polaganju zakletve u brazilskom parlamentu

Ana Paula Silva je pre mesec dana na polaganje zakletve u brazilskom parlamentu došla u ovakvom izdanju. “Ovaj mačo svet pun predrasuda u kom živiš nije moj svet”, odgovorila je jednom muškarcu koji je kritikovao njen stil.

Prenaglašeno ili stvar izbora?

Ana je pojavom pokrenula žustre rasprave na društvenim mrežama, a komentrai su pokazali da živimo u mačo i seksističkom svetu. Ipak, zbog objektivnosti, pitanje pristojnosti ostaje otvoreno.

Marija Elena Boski

Italijanska političarka Marija Elena Boski je 2015. na političkom skupu u Milanu nosila ekstremno kratku haljinu. Pogađate o čemu se najviše pisalo? O njenim nogama.

Maksin Mekju

Članica Radničke partije i bivša članica australijskog parlamenta Maksin Mekju u javnosti je poznata po “modnim ispadima” . U prevodu, prekratkim suknjama.

Nije promenila stil

Ma koliko da su je kritikovali, ona nije menjala stil. Po principu, volim kratku odeću.

Marija Elena Boski

Kratknja suknja i dekoltei ( i generalno isticanje ženskih oblina u prvi plan) najbolji su primeri da seksizam i dalje živi. Uostalom, vest da je Marija uslikana na plaži bila je velika bomba. Pogađate, zato što je žena.

Šta vi mislite?

Uz napomenu da pristojnost uvek treba da budu na snazi, kažemo da sloboda u odevanju takođe, treba da se usvaja. Ali isto tako, sloboda bez obaziranja na bilo kakve granice, nije sloboda već potpuno besmislen pravac.