najvece-instagram-zvezde-slikaju-se-upravo-pored-ovog-tocka-jer-znaju-tajnu-koju-krije-ovo-je-magicna-prica-koja-menja-pogled-na-svet

14.04.2019. 18:31

Ovogodišnja Koačela počela je 12. a trajaće do 21. aprila. Većina posetilaca i posmatrača Festivala muzike i umetnosti uživaju u spektaklima koji se dešavaju iz dana u dan, a da ne znaju istinu o simbolu ove manifestacije.

Obratite pažnju na točak: u ovoj priči je najvažniji Foto: Profimedia

Jesu simnboli muzika i festivalski stil, ali i ogroman točak, najveći ove vrste na svetu posle Londonskog oka, odnosno Milenijumskog točka i točka na Trgu Konkord u Parizu.

Za točak je kriv Švajcarac Ron Busink (43), dizajner koji ga je osmilio nakon što je 20 godina prodavao ulaznice na raznim festivalima.

Ovi detalji su najlepši na čuvenom točku KoačeleFoto: Profimedia

Što bi reklo, osmislio ga je onaj ko poznaje samu srž događaja kakva je Koačela. Dizajner je upornošću i znanjem došao do pozicije izvršnog diretkora firme „Nauta Brussink“, koja je i izgradila simbol Festivala u Kaliforniji.

Tri godine je trajala izgradnja, a točak troši tri puta više energije od svih ostalih sličnih sprava. I izgleda spektakularno, bez njega Koačela definitivno ne bi bila ista.

Svi oni koji prolaze pored njega ili ga gledaju, treba da imaju na umu priču o zanimljivom Švajcarcu, sjajnom primeru da se život može preokrenuti za 180 stepeni, u stilu točka na Koačeli.