najveci-trend-ovog-leta-bice-gole-sandale,-a-deluju-tako-skupo-i-otmeno:-poseban-plus-je-sto-ludo-idzuzuju-nogu!

21.06.2019. 07:33

Dočekali smo duge, tople, sunčane dane i radujemo im se – konačno ćemo iz ormara povaditi sve one divne lepršave i lagane suknje i haljine koje su čekale letnju premijeru. No, javlja se i problem obuće – najednom nam je u svemu vruće, a patike, baletanke, mokasine i uopšte zatvorena obuća mogu da budu pravi „pakao“ u tropskim danima.

Gole sandale su najveći trend ovog leta Foto: joandkemp / Instagram

Srećom, moda nam ide na ruku – već drugu sezonu zaredom u trendu je što otvorenija obuća, pa su tako umesto klasičnih baletanki i espadrila prioritet dobile „mule“ ili narodski rečeno – natikače, a i papuče se nose više nego ikada ranije.

No, glavni trend ovog leta biće takozvane „gole“ sandale koje su ime dobile jer su izrazito otvorene, tačnije pokazuju veći deo noge i stopalo je jedva prekriveno.

One su prepoznatljive po minimalističkom dizajnu i kaišićima kojih može biti tek dva, tri, ali i daleko više – važno je da su tanki i da sandale nemaju nikakav drugi detalj ili ukras.

Dakle nije važna ni visina potpetice ni boja, već samo činjenica da naša stopala mogu da budu slobodna u obući sa svega par kaišića koji ih drže na mestu.

S obzirom da su toliko otvorene dobile su naziv „gole“, a ima i kritičara ovakvog modela koji tvrde da su nefunkcionalne i nepraktične s obzirom da daju slabu potporu stopalima.

No, čini se da trendseterke i modne blogerke ne misle tako, jer je Instagram doslovce prepun ovakvih sandala u rzaličitim bojama.

Naravno, one imaju i niz prednosti, zato su i postale omiljene – jednostavne su, lako se uklapuju u svačiji stil i uz svaki komad garderobe, ženstvene su i diskretne, a kada su ravne mogu biti i veoma udobne.

Ravne sandale teško je uklopiti u biznis stil, ali uz ovakav model čak ni to nije nemoguće, pa nas ne čudi što su osvojile modni svet. Slavne dame ih obožavaju, a najčešće se odlučuju za one u svetlim nijansama jer na taj način noga vizuelno izgleda duže i vitkije!

Šta vi kažete – da li biste nosile ovakve sandale?