Napreduje izgradnja kuće za porodicu iz Mukuljane, danas izlivena ploča

  U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- Sloga kuću gradi, ali i veliki rad, angažovanje i humanost ljudi velikog srca. Stiglo se do ploče na kući Sanele Lazarević, Dobrice Ilića i njihovo dvoje male dece, Nikolu i Nenada iz Mikuljanskog naselja. Koviljka Janković,  Srđan Čarapia i Mića Mijajlović, ističu da kuća površine 9×6, koja se gradi, sastoji se od terase, dve sobe, dnevne sobe sa kuhinjom, predsobljem i kupatilom. Ima još mnogo toga da se uradi, kažu majstori, unutrašnji radovi, stolarija, kompletna krovna konstrukcija, za koju treba dosta para. Zato se pozivaju svi koji mogu da pomognu da se  uključe  u akciju, bilo u građevinskom materijalu, ili uplatom na  namenski račun, 325- 930070226803297, kako bi se sagradila kuća pre zime. Do sada je prikupljeno 264.148,00 dinara.

  Na gradilištu zatičemo radnu atmosferu. Mikser firme Pavlović iz Blaca je pristigao a radnici beton razvlače na ploči, Uz merdevine uspinjemo se da vidimo izbliza izlivanje betona, i bacimo pogled na staru kuću koja se svakim danom pretvara u ruinu, dok se nova pored gradi. Dobrica radi sa radnicima, Sanela poslužuje kafu a deca veselo trčkaraju. kažu da je malo reći-hvala, dobrim ljudima koji im pomažu da sagrade kuću.

  Pročitajte i…  Odbojka: Prva pobeda Kuršumličanki

  Koviljka Janković, po tradiciji došla sa rakijom zakićenom cvećem. Ona ne prestaje da obilazi privatna preduzeća kako bi se prikupilo što više para, podseća one koje su obećali pomoć da uplate jer svaki dinar je dobro došao kako bi se kuća završila.

  -Sloga kuću gradi. Hvala divnim ljudima koji pomažu bilo u novcu, građevinskom materijalu, ili radom ali zahvaljujem se i porodici Gavrilović, koja je u martu odbila  prikupljenu pomoć, zahvaljujući tome ja sam upoznala Sanelu,  i evo sada gradimo kuću njenoj porodici. Hvala onima koji su uplatili u međuvremenu. Uplatila  je Planinka 30.000, Srđan “Exkluziv”, 20.000 hiljada, Cale Miletić i Aca Tomić po 12.000 hiljada, protojerej-stavrofor Jovica Vićentijević 50 evra, Dragoje Jovanović, 5.000, Ivan Miljković “Granja” 4.000, Stojanka Mitrović 2.000, Aleksandra Nikolić “Ricbek” i Miša Janković po 1.000, Zorka Pavlović, 500 dinara. Pomozite, vaše malo njima će mnogo značiti-naglasila je Koviljka Janković.

  Pročitajte i…  OŠ “Stojan Novaković” obeležilla Dan škole

  Srđan Čarapić i Mića Mijajlović maksimalno su angažovani oko gradnje kuće. Ističu da je mnogo prepreka, mnogo problema, ali nema posustajanja. Vremena je sve manje jer je zima na pragu.

  – Evo došli smo do ploče, zahvaljujemo se Pavloviću iz Blaca koji je poslao mikser i donirao kompletnu ploču. Hvala “Ivi-I”, koji je puno pomogao i  ponudio posao Dobrici kada se kuća završi. Dok traje proces sušenja treba da se urade unutrašnji radovi, malterisanje, struja, voda, PVC stolarija, spoljna kanalizacija. Od decembra kompletna krovna konstrukcija, od rogova pa do crepa, zašta su nam potrebna velika novčana sredstva. Još jednom pozivamo  sve dobronamerne ljude, privrednike i firme da se uključe u akciju da završimo sve pre zime, jer oni nemaju zaista gde. Svi smo mi došli na ovaj svet, da pokažemo svoja dela, pokažimo da smo humani i pomozimo ovoj porodici da ima topli dom –kazali su  Srđan Čarapić i Mića Mijalović, “Eco-food”iz Kuršumlije.

  Pročitajte i…  Ponos Srbije: Nikola Kričak iz Blaca četvrti na svetu

  Dok odlazimo mrak lagano pada a prate nas veseli glasovi radnika. Taj njihov entuzijazam uliva nadu da će se posao završiti.

   

   

   

   

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474264


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...