nasa-dizajnerka-najbolja-u-regionu-kada-vidite-njene-modele-shvaticete-zbog-cega-je-nagradjena

Gali koja je modno znanje sticala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, nagradu je dodelio internacionalni žiri, u čijem sastavu su bili činili osnivači “Fešn Skauta”: Martin Roberts i Biljana Poposka – Roberts, Luis Robert Kameron, modni stilista italijanskog “Voga”, “Faking jang”, “Pensi” i “Kaltblut” magazina, glavna urednica “Đojs” magazina Gili Bjegun i Đorđa Kantarini,

modna urednica “Voga” iz Italije, “La Republice”, “Hangera”,”Eskvajer”.

U izboru za najboljeg učestvivali su dizajneri iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i naše zemlje.

Kao pobednica konkursa Gala je dobila priliku da u septembru na Londonskom fešn, u okviru programa “Fešn skauta”, “Vans tu vač”, predstavi svoje modele.

POGLEDAJTE KOLEKCIJU GALE BOROVIĆ:

Pored toga, najkvalitetnije radove sa ovog konkursa domaća publika će videti pre londonskih zaljubljenika u modu – tokom predstojećeg “Pervol Fešn vika”, koji će se u Beogradu održati od 14. do 20. aprila.

Gala je briljirala, ali nije jedina naša dizajnerka koja je u Ljubljani impresionirala žiri. Drugo mesto zauzele su domaće dizajnerke – sestre Ivana i Jelena Stevančević. A veoma zapažen nastup imale su Ana Reljin i Nina Bogosavljev, brend BULKA i mladi konceptualni umetnik Ivan Divan.