nasi-psiholozi-govore:-da-li-su-centimetri-vazni-i-muskarcima?

Na to pitanje mnogi traži odgovore, a koliko ta nadmetanja mogu da udu komplikovania, pokazuje ovaj spisak, Šakira, Kajli Minog, Šarliz Teron, Ana Kokić, El Makferson, Nina Radulović, Eva Longorija Baston. Sve ove žene su lepe, a razlike među njima su u centrimetima.

Nerešeno ili ne

– Visina jedne žene ne povećava niti umanjuje njenu privlačnost. Ono što je praksa ipak pokazala jeste da muškarci najčešće biraju žene sa kojima izgledaju skladno, po visini i po građi. Ima i tu izuzetaka, na primer visok muškarac odabere nisku partnerku, ali ti izuzeci ne ruše pravilo – kaže psiholog Radmila Grujićić.

Ta težnja muškarca da pronađe partnerku sličnu sebi može da proizilazi i iz njegovog straha da sam neće biti atraktivan ženi višoj ili nižoj od sebe.  A želju da se sa drugom polovinom napravi harominčan par, potvrđuje i psihoterapeut Zoran Milivojević, i ona je zastupljena i kod određenog broja žena.

Iako borba za sada izgleda nerešena, u celoj priči ipak blaga prednost može da se da niskim damama, kao i onim srednje visine.

-Izuzetno visokim ženama visina može da bude minus, jer  nekom može da izgleda kao manjak  ženstvenosti – poručuje psihoterapeut.

POGLREDAJTE BONUS VIDEO:

Kako žene biraju

Parole „otrov se sprema u malim bočicama“ i „duge noge su ženino najjače oružje“ svakako ne prestaju da važe, stoje  jedna pored druge. A šta je ženama privlčanije, visok ili nizak mušakarc?

– Prednost daju visokim muškarcima. Niskim ženama su oni privlačni jer u njima vide nekog ko će ih zaštiti. Visoke žene ih biraju jer sa njima čine  skladan par. I jedne i druge  visoke muškarce posmatraju i kao uspešnije– objašnjava Milivojević.

Bolje i od niskih i od visokih prolaze muškarci srednje visine jer oni odgovaraju najvećem broju žena. A jači od svega su  šarm,  harizma i duhovitost zbog kojih svaki muškarac, bez obzira na visinu, može da izgleda kao onaj pravi.