Nasipaju se pet putnih pravaca u Donjoj Rečici, radove obišao gradonačelnik

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović i član Gradskog veća za infrastrukturu Žarko Koprivica danas su obišli radove na nasipanju seoskih puteva u Donjoj Rečici. U ovom prokupačkom selu, u toku je nasipanje pet putnih pravaca, u ukupnoj dužini od 1.300 metara. Vrednost radova, koji bi trebalo da se završe za nekoliko dana je 700.000 dinara.

  -I za ove radove, sredstva su obezbeđena iz lokalnog budžeta. Svi seoski putevi koji su ove godine urađeni, urađeni su u dogovoru sa meštanima, izjavio je Simonović i dodao da se na ovaj način polako vraća poverenje u lokalnu samoupravu.

  Simonović je istakao da je u prvih deset meseci, za asfaltiranje ulica, kanalizacionu mrežu, krpljenje udarnih rupa i druge radove na putnoj mreži u gradu, iz budžeta utrošeno skoro 60 miliona dinara.

  Pročitajte i…  Socijalisti obeležili 29 godina od osnivanja OO SPS Kuršumlija

  Za asfaltiranje i nasipanje seoskih ulica i puteva, iskop propusnih kanala i postavljanje propusta, ukupno je utrošeno oko 50 miliona dinara.

  -Kada je u pitanju putna mreža, ovo nije kraj. Sve više novca se izdvaja za putnu mrežu, ne samo u gradu, nego i na seoskom području, izjavio je gradonačelnik Simonović i dodao da je za asfaltiranje i sanaciju puteva na teritoriji Prokuplja u narednom periodu, planirano da se izdvoji oko miliona evra.

  Svoje zadovoljstvo što se najviše putnih pravaca radi baš u ovom selu, izrazili su svi meštani Donje Rečice.

  -Kada vidim ove mašine i kamione kako rade, prosto ne mogu da verujem. Ovo što radi lokalna samouprava je za svaku pohvalu. Bio sam skeptičan kada su nam pre nekoliko meseci obećali da će da se radi ovde. Dobro je što sam pogrešio, izjavio je meštanin Goran Ivić, koji se u ime žitelja sela zahvalio Gradu Prokuplju.

  Pročitajte i…  Ribolovci u subotu čiste obalu Toplice

  Branislav Spasković naglašava da je ovo trebalo da se završi još pre deset i više godina.

  -Dobar put je preduslov da meštani ne napuštaju svoje rodno selo. Donja Rečica ima 550 stanovnika. Nasipanjem ovih puteva, sada će bezbednije, lakše i mnogo brže da se stiže do plodonosnih oranica i voćnjaka, rekao je Branislav Spasković.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474096


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...