nasoj-glumici-je-igor-bio-kao-stariji-brat:-„za-mene-je-on-onaj-decko-iz-skole-koji-kaze-da-niko-nije-takao-moju-sestru“

„Igor i ja smo išli u istu osnovnu školu, on je nepunih godinu dana bio stariji od mene i  kad sam ja išla u prvi, on je bio u drugom razredu, a u tim malim godinama to je bilo veliko kao kuća!“, kaže nam Milica Milša.

Igor Pervić joj je bio velika podrška:

„Uvek me je štitio, poput starijeg brata… Njegov odlazak me je mnogo pogodio, ne mogu da prihvatim da ga nema. Za mene je on onaj dečko iz škole koji kaže- da niko nije takao moju sestru“.

Na konferenciji u Beogradu povodom filma „Ljubav i drugi zločini“ pre desetak godina Foto: RAS Srbija

Posle osnovne škole Miličin i Igorov život stalno su se prepletali.

„I naši roditelji su se poznavali… Kasnije smo igrali zajedno u nekim predstavama i seriji. Igor je bio nadasve dobar, imao je više talenata, svirao i pevao božanstveno, posle je postao glumac. Mislim da bi se u svetu ti njegovi talenti mnogo više kotirali, posebno što je uz sve to bio i prelep momak“.

Milica Milša sa suprugom Žarkom JokanovićemFoto: RAS Srbija

Uspomene samo naviru…

„Ne znam šta bi on voleo da još kažem. Meni je sve ovo prestrašno“, dodala je Milica.

Teško je poverovati da Igora više nema. U njegov talenat nastavljaju da uveravaju desetine i desetine uloga koje je igrado od 1974. do ove godine.

„Odlazak generacijskih prijatelj je nepodnošljiv, sa njima odlazi i naše detinjstvo, odlazi i deo nas“, poručila je glumica.

Uloge ostaju kao svedočanstva, a Miličine uspomene na prijateljstvo čuvaju zauvek intiman deo Igorove ličnosti.

Milica MilšaFoto: Instagram

„Što je rekao jedan naš zajednički drug, Igor je u lošem društvu uvek bio dobar momak! Zauvek dobar dečak!, istakla je.

Igor Pervić preminuo je juče (23. aprila) u 52. godini. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Glumio je u velikom broju serija i filmova među kojima su najpoznatiji „Noć u kući moje majke“, „Suze i njene sestre“, „Sivi dom“…

Poslednjih godina igrao je u velikom broju serija: „Nemanjići-rađanje kraljevine“, „Žigosani u reketu“, „Šifra Despot“. Kao posebna izdvaja se i uloga Laze Kostića u filmu „Doba Dunđerskih“ iz 2014.

Sin balerine Lidije Pilipenko i književnika i pozorišnog kritičara Muharema Pervića bio je i pevač rok grupe „Duh Nibor“.