U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- Radovi na brani “Selova” kod Kuršumlije uskoro bi mogli biti nastavljeni, saznaju Topličke vesti. Nalog da se napravi presek šta je do sada urađeno i šta još treba da se uradi i koliko to košta, stigao je iz samog vrha države.

  Uskoro treba da dođu stručnjaci iz Javnog vodoprivrednog preduzeća “Srbijavode”, koje je pre 12-13 godina preuzelo investiciju od Društvenog preduzeća za vodosnabdevanje Toplice i Niša “Selova”, zatim Hidrogradnje, koja je izvodila radove i Energoprojekta, koji je projektovao branu. Njihov zadatak je da urade presek stanja i izveštaj dostave Vladi.

  Brana “Selova” je građevinski završena. Ostalo je da se očisti akumulacioni prostor, završi eksproprijacija, izmesti put i ugradi hidromehanička oprema u telo brane. Na osnovu cene koštanja preostalih radova utvrdiće se i dinamika.

  Vodovod do topličkih gradova i Niša za sada je u drugom planu jer su ovi gradovi rešili problem vodosnabdevanja.

  Inače, radovi na brani “Selova” počeli su davne 1986. godine.

  Podsetimo predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić je rekao Aleksandru Vučiću, kada je u oktobru 2016. godine posetio Kuršumliju, da je najvažnije za opštinu da se reši problem sa Kuršumlijskom banjom i završi brana “Selova”.

   

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468328