NE DAJU DRVO!

NE DAJU DRVO!

Nekoliko građana okupilo se jutros ispred uper marketa „Čutura“ jer ne žele da se poseče drvo koje je u Pešačkoj zoni. Naime, prema nalogu Gradske komunalne inspekcije, radnici Javnog preduzeća „Hammeum“ trebalo je da poseku dva drveta u Pešačkoj zoni. Kako stoji u rešenju o uklanjanju drveća, koreni smetaju vodovodnoj i kanalizacionoj mreži. Istovremeno kao obrazloženje za uklanjanje navedeno je da ona kvare estetiku okruženja (?!) i nanose štetu poslovnom objektu STZR "Čutura" .

-Iako je bilo, da kažem mnogo onih koji su po Fejsbuku negodovali i govorili da će da dođu kako bismo sprečili da se drvo poseče, juros je bilo samo nas devet. Svi junaci odjednom su nestali- kazala je Dragana Petrović .

Ona dodaje da okupljeni građani ne krive radnike JKP „Hammeum“ koji samo rade svoj posao, ali da je besmisleno da se seče drveće koje decenijama krasi ovaj deo grada.

I zaista smo se još sinoć uverili da su mnogi na Fejsbuku komentarisali da treba sprečiti seču, pozivali se na političke i druge veze koje su omogućile seču odvog drveta, takoreći dizali galamu, ali kada je treblo da učine konkretne korake, nije ih bilo.

Posle nekog vremena radnici JKP „Hammeum“ su odustali od posla, ali u rešenju piše da žalba ne odlaže izvršenje, te se očekuje da narednih dana ponovo dođu. Ono što je zanimljivo je da je seča zakazana za nedelju, ranom zorom, što opet izaziva sumnju da je sve htelo da prođe sa što manje očiju. Ipak, neko je saznao.....

B.R.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...