ne,-oci-vas-ne-varaju!-cuveni-zenski-lik-iz-popularnog-ctraca-je-zapravo-muskarac-u-stvarnom-zivotu,-a-kad-ga-vidite-proganjace-vas-slika-danima

29.06.2019. 12:32

Kompanija „Dizni“ sprema igranu verziju animiranog klasika „Mala sirena“. Šarenija i veselija verzija bajke Hansa Kristijana Andersena kao i u slučaju prethodnih crtaća „Aladin“, „Dambo“, „Priča o džungli“, „Lepotica i zver“ u naredne dve ili tri godine biće na velikom platnu koje će krasiti poznati glumci.

Mala sirena Foto: Profimedia

Izvor magazina „Variety“ rekao je novinarima da će čuvenu morsku vešticu Ursulu igrati Melisa Mek Karti koja je početkom godina bila nominovana za Oskara u kategoriji „Najbolja glumica“ za film „Can You Ever Forgive Me?“.

Melisa Mek KartiFoto: Profimedia

Za sada je poznato ko će glumiti morsku vešticu Ursulu, ali manje je poznato koji stvarni lik je poslužio kao inspiracija za nju.

Za imidž najvećeg negativca u crtaću je zapravo zadužen muškarac.

Ursula Mala sirenaFoto: Profimedia

Naime, za čuvenu Ursulu koja se hrani nesrećnim dušama na dnu mora inspiracija je bio tansvestiti Divajn (Haris Glen Miltsid) koja se proslavila u ranim sedamdesetim godinama u filmovima Džona Votersa „Mondo Trasho“ i „Pink Flamingos“.

Ekscentrični izgled, promukao glas, visoke obrve, crveni karmin i zlokobni pogled je bio zaštitni znak Divajn.

1) No.2) Drag Queen.3) She can be in it, but she can’t be Ursula. Ursula is based off of Divine and it should be a Drag Queen to play her in the live action version. https://t.co/ulSbLL2KF0 pic.twitter.com/HpnAroaoRg— Samantha Ponzillo (@sponzillotv) June 29, 2019

Divajn je preminula 1988. godine od srčanog udara tako da nije imala nije imala priliku da vidu crtanu verziju sebe u animiranom filmu „Mala sirena“ koja je debitovala 1989. godine.