NE SMANJUJE SE BROJ MIGRANATA U TOPLICI

NE SMANJUJE SE BROJ MIGRANATA U TOPLICI

Svakodnevno, čak i noću ispred Policijske uprave u Prokuplju pristižu migranti. Tako smo večeras zabeležili grupicu od desetak njih koji čekaju da ih registruju u policiji. Nakon toga, oni se prosleđuju dalje ka severu Srbije.

Ovakva situacija, odnosno masovno pojavljivanje migranata zabeleženo je u prethodna dva meseca. Oni dolaze iz pravca južne srpske pokraine Kosova i Metohije i prolaze kroz Kuršumliju i Prokuplje. Obično koriste alternativne i manje prohodne planinske puteve, kako bi se dokopali zapadne Evrope. Iako se ne zadržavaju u Kuršumliji i Prokuplju, bilo je primera poslednjih meseci da napadaju meštane slabo naseljenih sela oko Kuršumije, odnosno da upadaju u prazne kuće, pljačkaju ih i pale, a pre skoro dva meseca grupica od desetak njih napravila je živi zid na putu Merdare- Kuršumllija i pokušali da otmu automobil jednom građaninu Kuršumlije.

Mnogi su počeli da se ozbiljno plaše migranata i čak pokušavaju da zaštite svoje domove i sebe sekirama i sličnim oruđima koje imaju.

B.R.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...