nesreca-srpske-manekenke-svetska-tema:-simona-vodi-najtezu-borbu,-a-evo-gde-su-i-kako-izgledaju-ostale-pobednice-elita

Taj izbor je „iznedrio“ veliki broj modnih zvezda.

Do nesreće je došlo 17. jula. Simona je velikom brzinom udarila žičarom u drvo i od tada je u invalidskim kolicima.

Prevezana je ubrzo u „Jejl nju heven“ bolnicu u Njujorku. Kosnatntovan je prelom karlice i višestruke povrede ruku.

Čin Ču joj je „velikodušno“ ponudio pomoć: ustupio joj je Rols Rojs kako bi njime išla na preglede, plaćao bolničke troškove i smeštaj u hotelu.

Njegov sledeći potez bio je mesečna nadoknada od nekoliko hiljada dolara, što je Simona odbila nakon čega je usledila pretnja njegovog advokatskog tima da će plaćanje hotela biti obustavljeno.

Sa druge strane, Simonin advokat Salvatore Starculo je podneo tužnu protiv milijardera, koji njegovi zastupnici nisu želeli da komentarišu (Čin Ču je razveden, otac je dvoje dece, a u vezi je sa ruskim modelom).

Ovo je najteža bitak koju Simona vodi, a toliko uspeha je dosad ostvarila.

Posle pobede na izboru na svetskom tržištu dočekala ju je karijera kakva se samo poželeti može – radila je kampanje za „Guči“, „Dočle i Gabana“, „Dior“, „Klevin Klajna“, a nalazila je vremena i za Beograd i domaću modu (više puta se pojavljivala na naslovnim stanama modnih magazina).

Slične priče pratile su i ostale pobednice. Najveći uspeh među njima postigla je 1996. Nataša Vojnović iz Brčkog.

Ona je nakon pobede u Beogradu učestvovala na svetskom takmičenju u Nici i ušla u top 15.

Nataša je sarađivala sa prestižnim modnim imenima. Došla je do pozicije svetske modne zvezde, a imala je iskorak i u svet filma.

U poslednje vreme učestvuje u kampanjama čiji cilj nije strogo komercijalan.

Manekenka koja je sa 12 godina kao izbeglica došla iz Brčkog u Srbiju, nedavno je u 39. postala mama.

Sa Beograđaninom Miljanom Boškovićem dobila je ćerku Goru. A lekari su joj govorili da nikad neće biti mama.

Naredne godine pobedila je Nevena Milićević imala je tada samo 14 godina, a manekenstvom je počela da se bavi kao trinaestogodišnjakinja,

Nevena se manekenstvom bavila u Madridu, Milanu, Hong Kongu, Tajlandu, i na kraju u Americi gde se bavila i glumom (“Baby on the Board“).

Pisalo se da joj je Brus Vilis dao nepristojnu ponudu koju je odbila. Gledali smo je zatim i kao učesnici rijalitija „Veliki brat“.

I dalje se bavi manekenstvom.

Narednih godina pobeđivale su Marina Bukvić koja je postigla svetski uspeh, a zatim pokrenula svoju modnu agenciju pa Aleksandra vuković, Mirjanan Lazić i Dušanka Stanojević.

A 2001. pobedila je Emina Cunmulaj, manekenka albanskog porekla (njeni roditelji žive u Crnoj Gori) rođena u Mičigenu.

Kampanje, naslovne strane ispunile su njenu karijeru… Udata je za iransko-amerikog biznismena Sema Nazarijana sa kojim ima dve ćerke.

Gledali smo zatim kao pobednice Marija Mićunović, Dubravku Matović, Jelenu Stožinić (2003) koja se oprobala u rijaliti programu „Farma“, a zatim udala za fudbalera Darka Dunjića sa kojim je 2016. u Beogradu dobila sina Teodora.

Jelena Stožinić sa suprugomFoto: RAS Srbija

Pobednica izbora 2004. bila je Danijela Dimitrovska Amidžić, manekenka koja je oduševila svetske modne stručnjake (najviše je radila u Americi).

Danas je vlasnica modne agencije, upravlja prestižnim izborom, u braku sa voditeljem Ognjenom Amidžićem ima sina Matiju.

Posle Danijele pobeđivale su Sanja Brnović koja je poput Nevene Milićević bila u Velikom bratu, a koja danas izgleda boljee nego ikada, Dijana Nikolić, Vanja Jošić, Nevena Gičević, Vladica Mijatović, Kristina Stefanović, Jovana Kovačević, Simona Andrejić, Katarina Lukić pa 2010. Barbara Tatalović.

Barbara Tatalović važi za jednu od najlepših devojaka u Srbiji, u vezi je sa glumcem Milošem Bikovićem.

Imali su sjajne nastupe na crvenom tepihu i u Beogradu i na Mostri u Veneciji.

Marta Milanović, Sandra Balaba, Kristina Kušić iz Ivanjice koja se 2017. udala i Tanja Dončić nastavile su pobednički niz.

Pobednica za ovu godinu je Jana Dačović, prva influenserka koja je pobedila na ovom izboru. Pre trijumfa je Jana postala izuzetno uticajna na društvenim mrežama i na Jutjubu.

Jedan od dokaza za to je i oko 705 hiljada pratilaca na Instagramu.

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.