NEVENA PEŠIĆ JAČA OD DRŽAVE?

NEVENA PEŠIĆ JAČA OD DRŽAVE?

Protiv Nevene Pešić, odbornika-zamenika predsednika Skupštine opštine Blace pokrenut je na osnovu prijave, postupak za odlučivanje o postojanju povrede zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, zbog toga što je tokom vršenja navedenih javnih funkcija, u svojstvu zastupnika Humanitarne organizacije Pružena Ruka Blace i sa predsednikom opštine Blace zaključila ugovore o javnoj nabavci usluge socijalne zaštite dok je sedište udružena bilo na adresi njenog prebivališta i predsedika opštine Blace. Na osnovu tih ugovora iz bužeta opštine Blace, Udruženju su isplaćena novčana sredstva u iznosu 16,196,000,00 (ŠESNAEST MILIONA STO DEVEDESET ŠEST HILJADA).

Odredbom čl 31, st.1 Zakona o agenciji propisano je da funkcioner koji u trenutku stupanja na javnu funkciju obavlja drugi posao ili delatnost, dužan je da u roku od 15 dana stupanja na funkciju obavesti Agenciju o obavljanju tog posla ili delatnosti. Proverom evidencija utvrdjeno je da Nevena Pešić nije obavestila agenciju u trenutku.

Kako bih se skinulo rešenje, SO blace se sastala po hitnom postupku i doneli rešenje o postupku razrešenja zamenice predsednika SO Blace. Od 16 odbornika koji su prisustvoli skupštini za razrešenje je glasalo 4 odbornika, protiv razrešenja 10 odbornika, i 1 listić nevažeći i jedan neupotrebljen.

Iz ovoga proizilazi da SO Blace nije ispunila inicijativu  Agencije za borbu protiv korupcije, tako da Nevena Pešić ostaje na dve funkcije i dalje uprkos svim malverzacijama koje su se dogodile u predhodom periodu sa Humanitarnom organizacijom Pružena Ruka.

Kada će mo moći da stanemo bahatosti vlasti sa državnim, tj narodnim novcem?

Izvor: Vikiliks Toplica


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...