nevenin-najveci-uzor-je-sestra-jelena:-a-majka-ruzica-je-univerzitetski-profesor-i-prelepa-je

19.05.2019. 13:03

Srbija i region navijali su sinoć za Nevenu Božović na Evroviziji u Tel Avivu. Naša predstavnica i njena numera „Kruna“ završile su na 17. mestu, a pobedio je Holanđanin Dankan Lorens pesmom „Arcade“. I pored ne tako dobrog plasmana, sigurno je da je evrovizijska publika dobro zapamtila Nevenu kojoj su one za njavažniji nastup u karijeri bile najjača podrška.

Nevena Božović na sceni Evrovizije u Tel Avivu Foto: Profimedia

Nevena Božović je 14. maja bila veoma zapažena u prvom polufinalu takmičenja. Zaintrigirala je mnoge jer je na ovogodišnju Evroviziju došla sa ozbiljnim iskustvom na ovom izboru: 2007. je na Dečjoj pesmi Evrovizije u Roterdamu pesmom „Piši mi“ zauzela treće mesto, a pre šest godina sa grupom „Moje tri“ koju su pored nje činile Mirna Radulović i Sara Jovanović nije uspela da se plasira u finale (izvele su tada pesmu „Ljubav je svuda“).

U međuvremenu je Nevena stekla muzičko iskustvo, ali se još jedna bitna stavka u njenom životu promenila. Udala se. Pre mesec dana je u Budvi sklopila brak sa crnogorskim pilotom i ugostiteljem Nikolom Ivanovićem koji je bio sa njom u Izraelu.

Nikola joj je bio važan oslonac, a veliku podršku pružale su joj sestra i majka. Jelena Božović koja je po zanimanju arhitekta, najveći je uzor mlađoj sestri.

Kako je Nevena ispričala u jednom intervju, ona je tokom odrastanja non stop kopirala Jelenu trudeći se da sve radi što i ona zato je i preskakala razrede što je na kraju dovelo do toga da diplomu Muzičke akademije stekne sa 21 godinom (ove godine završila je specijalizaciju iz oblasti solfeđa na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu).

Sa sestrom je delila stan u Beogradu dok su obe studirale i bio je to „pravi devojački kutak“.

Ljubav prema obrazovanju stekla je od mame Ružice Božović (53) koja kao profesor radi na Fakultetu tehničkih nauka u Prištini. Ružica je 1990. završila Građevinsko-arhitektonski fakultet u Prištini, a 2015. je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu odbranila doktorsku disertaciju.

Na FTN-u u Prištini radi do 2016. godine.

Ružica od koje je Nevena nasledila i lepotu bila je sa ćerkom u Tel Avivu i može da bude ponosna kako se njena nalsednica treći put predstavila na evrovizijskoj sceni.

Otac Nevene Božović je Zoran Božović, nekadašnji košarkaš, pa je ona pored sebe imala i pravi sportski uzor.

Kako komentarišete pobednika ovogpdišnje Evrovizije?