nevolja-na-letovanju-sa-srecnim-krajem-moja-cerkica-je-pala-i-posekla-obraz,-ali-zahvaljujuci-contractubex-gelu-njen-oziljak-na-licu-je-postao-jedva-vidljiv

Petog dana našeg letovanja, moja devetogodišnja ćerka se okliznula i nezgodno pala na glavu dok je ulazila u more. Kako nismo znali koliko je rana duboka, odmah smo je odveli lekaru, koji je obavio sve neophodne preglede. Hvala Bogu, nije došlo do potresa mozga i ozbiljnijih posledica, ali je zadobila dve prilično velike posekotine na obrazu i jednu manju na nosu.

Ispostavilo se da su rane zapravo površinske i da možemo da ih tretiramo sami, bez kopči i ušivanja. U svojoj putnoj apoteci sam imala Tyrosur®, antibiotski prašak specijalno namenjen za tretman površinskih rana kod dece. Povrede se tretiraju bezbolno, bez direktnog dodira, a pritom dovodi do njihovog brzog zarastanja.

Uz Tyrosur®, rane sam dodatno štitila sterilnom gazom i vodootpornim flasterima, pa je ćerka mogla da nastavi da uživa u kupanju i igrama na plaži, bez straha od infekcije. Već sledećeg dana, posekotine su krenule lepo da zarastaju.

tyrosur Foto: Promo

Kada smo skinuli flaster, nastavila sam da joj nekoliko puta na dan mažem Tyrosur® gel, koji mesto povrede prijatno hladi, bezbojan je, ne peče i ne masti odeću, a omogućava rani „da diše“. Sviđa mi se i to što može da se stavlja na područja obrasla kosom i dlakama, kao i na druga teže dostupna mesta.

Kad smo se vratili kući, dve manje rane su već bile skoro potpuno zarasle. Međutim, od one najveće ostao vidljiv dugačak ožiljak na obrazu. Pošto je u pitanju devojčica, jako sam se plašila da joj taj ožiljak posred lica ne ostane trajno, što bi veoma moglo da utiče na njeno samopouzdanje u pubertetu, ali i kasnije u životu.

U apoteci mi je farmaceut preporučio Contractubex® gel, nemački proizvod sa tradicijom dužom od pola veka u tretmanu i prevenciji ožiljaka.

Farmaceut me je utešio da sam se javila na vreme, jer se s prevencijom nastanka ožiljnog tkiva započinje 5 dana nakon povrede ili neposredno nakon skidanja konaca, ukoliko je bilo hirurške intervencije.

Contractubex Foto: Promo

Redovno sam joj ožilljak mazala Contractubex® gelom i ožiljak je počeo postepeno sve više da se smanjuje, omekšava i bledi.

Nadam se da će ožiljak do početka nove školske godine biti neprimetan i da će moja hrabra devojčica, zahvaljujući Contractubex® gelu, u treći razred krenuti puna samopouzdanja. Srećna sam što je će uspomenu na ovaj odlazak na more i ovu avanturu imati samo na slikama, a ne i na svom licu.

UpozorenjeFoto: Promo

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.