U kategoriji Hronika, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  MERDARE- Na administrativnom punktu Merdare carinici su zaustavili i zadržali skupoceni Porše ”911 Carrera 4 GTS” koji nije bio registrovan, niti prijavljen.
  Pravo iznenađenje carinicima je priredio vozač Poršea nemačkih registarskih oznaka, čija je vrednost procenjena na iznos od gotovo 12 miliona dinara, kada se u popodnevnim časovima pojavio na administrativnom punktu iz pravca AP KiM.
  Naime, 48-godišnji vozač albanske nacionalnosti sa prebivalištem u Nemačkoj uputio se ka toj zemlji vozeći neregistrovani automobil stranog porekla, koji prethodno nije prijavio prilikom ulaska u Srbiju.

  Pregledom dokumentacije-saobraćajne dozvole, utvrđeno je da Porše ”911 Carrera 4 GTS” nije registrovan, što znači da je morao biti prijavljen i stavljen pod carinski nadzor, što vozač nije učinio.

  Pročitajte i…  850 godina Nemanjinih zadužbina: Vladika Arsenije: Svaka država bila bi jako ponosna da ima ovako važno istorijsko nasleđe

  Na pitanje carinika zbog čega nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da se radi o automobilu njegovog sina za koji nije ni znao da nije registrovan, kao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi.

  Prekršajni sud je u skraćenom postupku, koji se primenjuje kada je reč o stranim državljanima i osobama sa prebivalištem u inostranstvu, doneo odluku da vozača kazni novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara i zaštitnom merom trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

  S obzirom na to, ovaj luksuzni auto bi se uskoro mogao naći na nekoj od javnih licitacija koje organizuje Uprava carina.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471443