ni-spilberg-ne-bi-ovo-mogao-da-osmisli.-godinama-gledate-hialri-svonk,-a-da-ne-znate-istinu-o-njoj

Hilari Svonk će sutra napuniti 45 godina. Došla je do svetskog vrha, a njena priča čij su detalji nepoznati čak i onima koji često gledaju filmove u kojima se pojavljuje glumica, može da posluži svima kao primer i dokaz da okolnosti nisu opravdanje za neuspeh (makar ne uvek).

Rodila se u Linkolnu kao drugo dete Džudi i Stivena Svonka. Odrasla je u siromašnoj porodici koja je živela u kamp prikolici pored jezera Samiš u Vašingtonu.

Hilari kao devojčicaFoto: Profimedia

To je nije omelo da kao devojčica igra u pozorišnim predstvama i da se uspešno bavi sportom. Kao gimnastičarka je osvajala državne nagrade.

Bila je tinejdžerka kada su joj se roditelji razveli. Živela je sa majkom u automobilu, praktično su bile na ulici sve dok njena mama nije „našla nešto novca“ da im obezbedi smeštaj (Hilari nije zaboravila oca. Pre nekoliko godina je napravila pauzu u karijeri kako bi se brinula o njemu).

Zbog takve situacije Hilari je napustila srednju školu i potražila posao – u glumi. Od novca je kupovala hranu za sebe i majku.

A onda se hrabroj i talentovanoj Hilari osmehnula sreća. Dobila je ulogu u seriji „Bafi ubica vampira“.

Odbili su je za ulogu u hit seriji „Beverli Hils“, ali se to ispostavilo dobro za nju jer su usledile uloge u filmovima „Momci ne plaču“ i „Devojka od milion dolara“ za koje je nagrađena Oskarom.

Sa Klintom Istvudom u filmu „Devojka od milion dolara“Foto: Profimedia

Posle toga nije bilo producenta koji je nije želeo u svom filmu.

„Afera o ogrlici“, „P.S. volim te“, „Pisci slobode“, samo su neka od ostvarenja u kojima smo je gledali.

Zvezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu dobila je još 2007. Foto: Profimedia

Glumi je dala celu sebe, nije se štedela niti „skrivala“ talenat.

Ali zato Hilari privatnost krije koliko može. Ono što se zna je da je bila u braku sa glumcem Čedom Louom, da se zabavljala sa teniserom Rubenom Toresom i da je sada u braku sa Filipom Šnajderom.

POGLEDAJTE KAKVU PRIČU NOSI ARNOLD ŠVARCENEGER: