NIJE JASNO NA ŠTA PREDUZEĆA TROŠE NOVAC

NIJE JASNO NA ŠTA PREDUZEĆA TROŠE NOVAC

Na jučerašnjoj sednici Skupštine Grada Prokuplja najviše pažnje privukao je program subvencija iz lokalnog budžeta koji se odvaja za javna preduzeća. Prema rečima Bojana Kocića, odbornika DSS u gradskoj skupštini, nije jasno na šta tačno se troši novac. Direktori javnih preduzeća pokušali su da dokažu da se novac troši po planu.

-Debatom oko subvencija javnih preduzeća želim da ukažem na nedovoljnu transparentnost prikazanih zahteva, kao i objašnjenja troškova kapitalnih i tekućih subvencija , na osnovu čega nije jasno definisano kako i zašto se troše sredstva iz budžeta Grada - kazao je Kocić za skupštinskom govornicom.

On je dao podršku svim subvencijama koje doprinose osposobljavanju preduzeća da sami obavljaju odrđene poslove i time stvaraju dodatnu vrednost.

Direktor JKP „Hammeum“ Radmila Pešić objasnila je da se svi utrošci srestava pravdaju računima i da se sva sredstva namenjena za subvencija redovno pravdaju, dok je direktor JP za urbanizam i  uređenje Milisav Brajković kazao da će  milion  dinara biti utrošeno za nabavku softvera i druge elektronske opreme  koje će se koristiti  za rad preduzeća, a 34 miliona za nabavku kamiona i mašina, koji će biti korišćeni za izgradnju i održavanje lokalnih puteva.

B.R.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...