nikada-vam-ne-pada-na-pamet-da-je-kupite,-ali-ova-sitnica-je-jedna-od-najpotrebnijih-alatki-za-kuvanje-i-uz-nju-je-sve-duplo-lakse!

24.06.2019. 17:35

Bilo da tek započinjete zajednički život i da vam predstoji kupovina svega, bilo da ste konačno opremili prostor onako kako ste oduvek maštali, vi imate svoju kuhinju! Skoro da već osećate miris svih onih gurmanluka koje ćete pripremati, ali pre toga vam predstoji još jedan posao – opremanje.

Sve je lakše kad imate merice! Foto: Profimedia

Međutim, iako vam tako ne izgleda na prvu loptu, opremanje kuhinje posuđem i alatima može da bude i lako. Treba da budete praktične, jer nije poenta u tome da vam sve bude dupke puno, već da imate stvari koje ćete zaista koristiti i one koje će vam olakšati kuvanje.

Merice su vam neophodne ako volite da kuvateFoto: RAS Srbija

Među prve spadaju komplet tanjira, komplet čaša, šolje, šoljice za kafu, džezva, bar dve šerpe, tiganj, daska za sečenje, komplet noževa, plastične posude, đevđir, escajg, varjače i kutlače.

Od pomagala su vam zaista neophodni mikser, oklagija, ljuštilica za povrće, rende, gnječilica za krompir i merice.

Pripremili smo vam divno iznenađenjeFoto: RAS Srbija

E te merice su, ako volite da mesite i slano i slatko, zaista velika pomoć. Najčešće ih je po četiri-pet u setu i u zavisnosti koji praškasti proizvod koristite, kafu, brašno, šećer, prah šećer ili nešto drugo, upotrebićete odgovarajuću veličinu merice.

Ako ih nemate, imamo rešenje za vas. Poklanjaju se uz „Blic ženu“ koja je trenutno na kioscima, u delu tiraža sa romanom „Ponovo rođen 1. deo“ Margaret Macantini.