nikako-ne-treba-da-jedete-hranu-na-koju-je-sletela-muva:-razlog-je-prilicno-grozan

16.05.2017. 19:18

Uz ovo lepo vreme stigle su nam i napasti zvane muve. I uvek se, po pravilu, nađu u blizini hrane, pa vole i da slete na nju.

141260_muvaprofimedia0102166149

Foto:

Mada mnogi ne znaju kako stvari stoje, one su pune bakterija koje predstavljaju ozbiljnu opasnost za vaše zdravlje. I ne samo to, muva će gotovo uvek povraćati na hranu, kada sleti na nju!

Muve u proseku nose više od 200 oblika štetnih bakterija, zbog nehigijenskih stvari na koje često sleću, kao što su pokvarena hrana i fekalije.

– Čim dodirnu hranu, makar i samo na sekund, hiljade sićušnih dlaka na njihovim nogama prenose klice i bakterije sa svih prljavih stvari koje jedu – ističe entomolog Ron Harison.

S obzirom na to da muve mogu da prenesu ozbiljne, zarazne bolesti kao što su kolera, dizenterija i tifusna groznica, možda je najbolje da ne jedete hranu na koju one slete, dodaje ovaj stručnjak.

Razlog je više nego dovoljan da budete oprezniji sa hranom u mesecima koji slede. Očekuje se nas letnja sezona, a sa njom i nalet muva. A kako da ih oterate iz kuće pročitajte OVDE.

Malo opreza može da učini mnogo za naše zdravlje.

(countryliving.com)

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.