nikola-obozava-noleta,-a-djokovic-njega-veoma-ceni:pilic-je-bio-vrhusnki-frajer,-a-pola-veka-je-veran-ovoj-zeni

Nikola Pilić je prepoznao Novakov talenat, a onda je uvek bio rečit kada je njegovo umeće u pitanju. Znao je i nije pogrešio da je Novak veliki.

Pričajući o Đokoviću pred finale Vimbldona rekao je:

“Novak je osim što je veliki igrač, zabavljač i čovek sa dušom. On je igrač fantastične imaginacije koja je veća nego kod ove dvojice”.

Pilić sa Biljanom i Jankom Tipsarevićem na venčanju Novaka i Jelena 2014. na Svetom StefanuFoto: RAS Srbija

Nikola Pilić (79) koji je startovao u TK Split pedesetih godina, koji je igrao za omladinsku pa za seniorsku reprezentaciju Jugoslavije, danas drži školu tenisa koja je iznedrila brojne velike tenisere.

POGLEDAJTE KAKO JE NIKOLA IZGLEDAO 1973. NA OTVORENOM PRVENSTVU FRANCUSKE:

Pilić koji živi u Minhenu, a koji je u karijeri osvojio tri ATP turnira, došao do sjajnog 12. mesta u svetu, trenirao Borisa Bekera i Mihaela Štiha, a sa reprezentacijom Nemačke osvojio tri Dejvis kupa, suprug je za primer.

Od 1970. je u braku sa Mijom Adamović koju smo viđali i u Beogradu na teniskim turnirma i uverili se da je i ona veliki ljubitelj belog sporta.

Dijana i Srđan Đoković sa Nikolom Pilićem i njegovom suprugom na Noletovom mečuFoto: RAS Srbija

A Mija je po profesiji glumica. Poslednju predstavu “Derviš i smrt” odigrala je 1972. godine, a iza nje su uloge „Kozari“ (1962), „Evgenije na zrnu graška“, „Kod Zelenog papagaja“, „Hajde da rastemo“, TV serijama „Rađanje radnog naroda“ i „Ljubav na starinski način“ (1969), „Pendžera ravnice“, „Kafanice, sudnice, ludnice“, „Rado ide Srbin u vojnike“.

Zanimljivo je da je Pilić važio za jednog od najlepšeg Jugoslovena. Nosio je titulu plejboja i to onog najvernijeg. Nije poklekao nijednom izazovu.

U braku sa lepom Mijom dobio je ćerku Danijelu koja je spisateljica i sina Nika, arhitektu.