nikolina-renovacija-na-fejsbuku-je-zaprepastila-ljude:-za-smesne-pare-imam-potpuno-novu-instagram-kuhinju-–-evo-kako

23.08.2019. 08:17

Renoviranje kuhinje je verovatno najskuplji i vremenski najzahtevniji projekat sređivanja enterijera, ali moguće je to uraditi za 10 puta manje novca, a rezultat je fenomenalan.

Kuhinja iz snova za manje para Foto: Profimedia

Nikol Rud (45) je čistačica iz Škotske koja je dobila svoju kuhinju iz snova za minimalan novac. Naravno, to podrazumeva i malo planiranja, ali uspela je da kuhinju od 5.000 funti (oko 650.000 dinara) dobije za samo 500 funti (65.000 dinara).

Renoviranje je trajalo 18 meseci a ona je na Fejsbuku podelila svoje trikove za štednju.

Ovako je izgledala kuhinjaFoto: Profimedia

Kako kaže, za početak je kupila dve kantice sive boje. Onda je dotrajale elemente zamenila novim drvom koje je nabavila u lokalnoj radnji po mnogo povoljnijim cenama.

– Moja kuća je stara 11 godina. Znala sam da nemam docvoljno novca da sve prepustim majstorima, pa sam pregledala sve časopise i magazine, pokupila ideje i pogledala šta je to što mogu da uradim jeftinije i sama. Naravno, najskuplje stvari su bile zamena podova i slični radovi, ali i tu sam uspela da nađem povoljnije cene jer nisam žurila.

Ovako izgleda nova kuhinjaFoto: Profimedia

– Moj savet svima je da obavezno krenu od kupovine jeftinih sitnica i manjih radova. Čak i takve stvari mogu da učine veliku razliku i prištede vam novac. Ne obazirite se na brendove, ja sam uvek sanjala o samo o jednom brendu ali sam na kraju rešila da dam šansu manje skupim aparatima i podjednako su lepi i funkcionalni. Čak su neki i kopije poznatog i preskupog brenda i odlični su – kaže Nikol.

Ovako izgleda nova kuhinjaFoto: Profimedia

– Na kraju sam i sama ostala iznenađena rezultatom – roletne sam platila 70 funti, radove na kuhinjskoj površini 100, pločice oko 80, a zamena poda 300 funti. Sad sam potpuno zaljubljena u svoju novu kuhinju a delim rezultat na Fejsbuku kako bih inspirisala druge – poručuje Nikol.

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.