nisam-ni-slutila-sta-nas-buldog-radi:-poceo-je-da-se-sklanja-od-dece,-a-onda-i-povraca-–-kad-smo-ga-odveli-na-skener-zapanjili-smo-se

22.06.2019. 08:27

Ovako nešto prosto je nezamislivo, ali desilo se i ova mama se silno kaje što ranije nije obratila pažnju na ponašanje buldoga.

Buldog je jedva preživeo Foto: Profimedia

Ema Šanahan iz Bostona primetila je u aprilu da njen buldog star 3 godine, Mortimer, počinje da povraća i da slabo jede. Ema je nedavno postala i mama, i mislila je da je Mortimerova reakcija samo ljubomora na prinovu.

Međutim, kada je shvatila da povraćanje ne prestaje, odvela je buldoga kod veterinara, gde se ispostavilo da je pas praktično na ivici smrti.

Buoldog je bio u sve gorem stanjuFoto: Profimedia

– Prvo su mi rekli da ima nekakav sindrom i dali mi lekove, međutim, kada smo ustanovili da to ne pomaže, vratili smo se kod veterinara jer meseci su prolazili a njemu je bilo sve gore. Počeo je da se sklanja od nas, da samo drema i onda je počeo da odbija hranu – kaže Ema.

Mortimer je progutao 19 cucliFoto: Profimedia

Naime, ispostavilo se da je Mortimer progutao ravno 19 cucli. Spasen je hitnom operacijom.

MAMA PAS ZAVODI RED

– Bila sam šokirana kada sam to videla. Činjenica je da imam dvoje male dece, ali zaista ga nikad nisam videla da dira cucle – kaže Ema koja sada cucle svoje dece drži na sigurnom i dobro pazi šta Mortimer radi kada je u blizini klinaca.