nismo-zaboravili-liz-harli-u-ovoj-haljini-koju-su-prozvali-8222najvulgarnijom-ikada8220-a-25-godina-kasnije-ponovo-ju-je-obukla-i-izgleda-brutalno-dobro

No, savremeno poimanje mode promenilo je stvari, a Versace kreacija dobila je status „kultne“ i čini se da niko nikada neće zaboraviti prizor prelepe, zgodne Liz u ovoj haljini.

Ona je u kasnijim godinama otkrila i neverovatne detalje koje su se krili iza čitave ove pompe… Naime, dok je ceo svet zaintrigirala njena glamurozna pojava i luksuzno izdanje, iza svega je stajala isključivo njena snalažljivost, s obzirom da je tada bila skromna manekenka sa malim primanjima, a njen tadašnji partner Hju Grant tek glumac koji je krčio put slave.

Elizabet Harli davne 1994. godineFoto: Profimedia

„Ta haljina je bila usluga „Versace-a“a, jer ja tada nisam mogla da je priuštim sebi. Hjuovi ljudi rekli su mi da nemaju adekvatnu večernju odeću za mene, ali da je u njihovoj kancelariji jedna haljina koju mogu da probam. Obukla sam je i to je bilo to. Za razliku od ostalih dizajnera, Versaće dizajnira odeću koja slavi žensko telo, a ne baca ga u drugi plan“, istakla je Elizabet jednom prilikom na optužbe da je haljina bila previše vulgarna i slobodna.

Ona je takođe otkrila i da se za šminku i frizuru pobrinula sama, i da nije imala čak ni pošteno ogledalo u kojem je mogla da proveri kako izgleda.

„Ponela sam haljinu kući, sama sam se našminkala i napravila frizuru, dok sam se sa Hjuom svađala oko toga ko će stati ispred ogledala, koje čak nije bilo ni u punoj dužini, i sve to u našem malom jednosobnom stanu. Sve je to bilo veoma veoma neugledno u poređenju sa onim kako se te stvari obavljaju ovih dana“, prisetila se slavna manekenka.

Ubrzo nakon ove premijere život Liz Harli se preokrenuo za 180 stepeni, a ona je nezaustavljivo napredovala sve dok nije postala jedan od najtraženijih svetskih modela.

Više od dve decenije kasnije, lepa Britanka ponovo je uskočila u ovu ikoničnu haljinu kako bi u njoj krasila naslovnicu aprilskog izdanja prestižnog magazina „Harper’s Bazaar“, a zanimljivo je da joj i dalje fenomenalno pristaje, baš kao da nije prošao nijedan dan od te daleke 1994. godine.

„Ali samo zato što mi je i dalje taman ne znači da bih je nosila i dalje – to ne bi bilo prikladno! Nova verzija je „skromnija““, rekla je Elizabet.

Za potrebe fotkanja, ovu haljina dolazi u nešto drugačijoj verziji, pa više nema dubokog dekoltea, a kreacija i na jednoj strani ima dugačak rukav, i više nije toliko otvoreno u predelu stomaka. Ipak, i dalje je krasi dugačak šlic koji je otkrio izvajane, dugačke noge ove 54-godišnjekinje koja i u šestoj deceniji izgleda božanstveno. Kapa dole, Liz!